IZRAELSKI RADIO/Ukrajinske trupe ubile 10 iranskih instruktora na područjima pod ruskom okupacijom

Vrijeme:1 min, 0 sec

 

Kan, izraelska radio postaja, citirala je neimenovani ukrajinski izvor koji tvrdi da su iranski državljani koji su obučavali ruske trupe za korištenje dronova iranske proizvodnje ubijeni tijekom prošlog tjedna u dijelovima oblasti Herson pod ruskom okupacijom i na Krimu pod ruskom okupacijom.

Teheran je odbacio optužbe za opskrbu Rusije borbenim bespilotnim letjelicama Shahed-136 unatoč brojnim dokazima da su ih koristile ruske trupe.

Ukrajina je apelirala na zapadne saveznike da spriječe Iran da prodaje oružje Rusiji.

Teheran je, po svemu sudeći, u proteklom periodu isporučivao ruskoj vojsci bespilotne letjelice “kamikaze” koje su korištene u napadima diljem Ukrajine.

Iran je službeno zanijekao isporuku bespilotnih letjelica Shahed-136 Rusiji, a Kremlj također tvrdi da njegove snage nisu koristile iranske bespilotne letjelice za napad na Ukrajinu, no iz Irana je neslužbeno procurilo da dronovima-kamikazama opskrbljuju Rusiju, a i ruski vojni savjetnik je, ne znajući da je uživo u programu, rekao da je Moskva koristila iranske letjelice.

Cijela stvar s iranskim opskrbljivanjem Rusije oružjem otišla je i na višu razinu.

Dva visoka iranska dužnosnika i dva iranska diplomata rekli su novinskoj agenciji Reuters da je Iran obećao Rusiji isporučiti projektile zemlja-zemlja, uz još bespilotnih letjelica.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)