Featured Video Play Icon

POKOLJ NA ZMIJSKOM OTOKU: Ukrajinci odgovorili na poziv da se predaju: Je*** se!, Rusi ih sve pobili

Vrijeme:1 min, 17 sec

 

 

Plotuni s ruskog ratnog broda ubili su sve ukrajinske vojnike na Zmijskom otoku u Crnom moru, potvrdio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelensky.

Obračun se, kako javljaju mediji, dogodio u četvrtak popodne, na malom otoku koje se nalazi blizu ušća Dunava u Crno more.

 

 

Prvo su Ukrajinci bili oduševljeni pošto je na YouTube objavljena komunikacija ruskih mornara i ukrajinskih vojnika, u kojoj su Rusi poniženi, ali oduševljenje je zamijenila tuga, kad se pojavila vijest da su svi ukrajinski vojnici na otoku pobijeni, prenosi “Telegraf”.

Na audio snimku, koji je objavljen na Youtubeu, čuje se kako ruski zapovjednik govori:

– Javljam vam se s ruskog vojnog broda. Predlažem vam da položite oružje, predate se i tako izbjegnete krvoproliće i nepotrebne žrtve. Ako ne pristanete, otvorit ćemo vatru.

Odgovor Ukrajinaca sa Zmijskog otoka bio je jasan: – Poruka ruskom vojnom brodu – je*** se!

Nakon ove poruke, Rusi su bombardirali otok, a Zelenski je potvrdio da su “svi vojnici hrabro poginuli braneći otok”.

– Svi branitelji Zmijskog otoka su se borili koliko su mogli. Junački su poginuli. Svi oni će posthumno biti odlikovani. Vječno ćemo pamtiti sve koji su dali život za Ukrajinu – rekao je Zelenski.

Inače, bitka za Zmijski otok počela je u četvrtak oko 18 sati, kad su otok napali krstarica Moskva i patrolni brod Vasili Bikov. U 22 sata, objavljeno je da su Rusi zauzeli otok, i uništili svu infrastrukturu na njemu. Ubijeno je 13 ukrajinskih vojnika, koji su odbili da se predaju, prenosi “Telegraf”.

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)