Dalić otkrio odakle je dobio bogatu ponudu: “Mogao sam osigurati pet generacija potomaka”

Vrijeme:1 min, 31 sec

Zlatko Dalić je odbio sve ponude zbog reprezentacije Hrvatske.

 

Zlatko Dalić je 2018. proživio najbolju godinu svog života. Došao je 2017. na klupu reprezentacije kao anonimac za većinu hrvatskih navijača, a onda je osvojio svjetsko srebro s Hrvatskom.

Nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji Dalić je bio hit u trenerskom svijetu. Brojni klubovi su mu slali ponude, ali on je to sve odbio zbog Vatrenih.

Došla mu je čak jedna bogata ponuda iz Kine za kojom ne žali, iako je mogao osigurati potomke za pet generacije, otkriva Dalić.

”Novac je, nažalost, sredstvo bez koga ne možete. Kada sam morao zbog sebe i obitelji zaraditi novac, otišao sam u Saudijsku Arabiju. Pružila mi se mogućnost i otišao sam bez znanja jezika, običaja, ljudi…

Potpuno nova, nepoznata situacija, a ja sam se trebao izboriti za egzistenciju i zaraditi. Trebao sam izgraditi svoj put. Sedam godina sam bio vani i riješio sam problem. Sada novac i egzistencija više nisu primarni. Što meni znači sada imam li nečega tri ili pet? Ništa mi ne znači.

I zbog toga stalno spominjem da novac više nije bitan. Imao sam ja sjajnih ponuda. Nakon Svjetskog prvenstva stigao je poziv iz Kine, takav da sam mogao osigurati pet generacija potomaka. To me nije privlačilo”, rekao je Dalić za meridianbetsport.ba.

Kaže da nije Bosanac, a ni Hercegovac

”Uvijek se vodi ta polemika gdje pripada Livno. Ja bih rekao ono ‘i’ između”, govori Dalić.

Dalić navija za Hajduk

”Hajduk mi znači puno, jer je bio moja prva stepenica ka životu i svijetu. Ja jesam Hajdukovac. Moj otac je biciklom kao mladić odlazio gledati utakmice na Poljudu. U ovom trenutku sam izbornik hrvatske reprezentacije i meni je Hrvatska na prvom mjestu, a moje simpatije prema nekim klubovima nemaju veze s poslom”, rekao je hrvatski izbornik.

 

 

gol.hr/ https://gol.dnevnik.hr/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)