PEPIĆ ZA HMS: Izjave predstavnika njemačkih Zelenih su plod šovinističke manipulacije iz Sarajeva

Vrijeme:2 min, 33 sec

 

“Njemački subverzivni antisistemski pokret Zelenih živi u svom postmodernističkom svijetu, koji uopće ne doživljava ono što se zbiva na terenu. Oni bi svijet oblikovali po subjektivnim željama i emocijama, bez da bi ikoga pitali, pogotovo ne političke predstavnike konstitutivnih naroda. Zaobilaženje političkih stajališta cijelih zajednica i naroda, bez prihvaćanja njihovih stajališta, graniči s početkom svakog oblika totalitarizma, rekao je politolog Ivan Pepić.

On je za za Hrvatski Medijski Servis komentirao sastanak drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Željka Komšića, s predsjedateljem Izaslanstva Europskog parlamenta za suradnju s BiH) i Kosovom, Romeom Franzom i dopredsjednikom Europske stranke Zelenih Thomasom Waitzom, na kojem je poručeno da se treba snažno suprotstaviti “etnonacionalističkim i secesionističkim politikama koje destabiliziraju BiH”.

Pepić je iznio nekoliko zanimljivih detalja koji bi mogli pomoći razumjeti genezu odnosa koja je dovela do ovakvih pogleda koje Zeleni imaju prema BiH.

-Izjave predstavnika njemačkih Zelenih su plod šovinističke manipulacije iz Sarajeva, rekao je Pepić.

Sugovornik HMS-a pojašnjava da je dovoljno napomenuti da je bivša direktorica Ureda stranačke zaklade njemačkih Zelenih Heinrich-Böll-Stiftung u Sarajevu radikalna aktivistkinja Marion Kraske, koja sebe predstavlja kao politologinju i novinarku, a koju su, kako kaže, očito subverzivne anti-daytonske strukture obradile.

-Subverzivna šovinistica Kraske već mjesecima svojim aktivnostima i kvazi-seminarima, na kojima poziva samo istomišljenike, huška na nacionalne zajednice, pogotovo Hrvate i Srbe. Kraske i njeni Zeleni već mjesecima podgrijavaju atmosferu govoreći o „ultranacionalistima“, „Velikoj Hrvatskoj“ i „Velikoj Srbiji“, „podjeli Bosne“, „čišćenju etničkih prostora“, itd. Podsjetimo da Kraske podupire radikale koji su za ukidanje entiteta i konstitutivnih naroda, uključujući njihove prosvjede ispred Veleposlanstva SAD-a i Delegacije EU tijekom pregovora o izmjenama izbornog zakona. Takvo antisistemsko subverzivno djelovanje uništava međuljudske odnose u BiH i diže tenzije na političkoj sceni, kazao je Pepić.

Politolog Pepić poentira sa zaključkom da će se “pro-Komšićevi” aktivisti morati susresti s realnošću funkcioniranja BiH.

“Od takvih ljudi poput Kraske, dakle, radikalni antisistemski Zeleni i nova ministrica vanjskih poslova Njemačke Annalena Baerbock dobivaju ‘talking points’. Prema tome, uopće ne čudi što su njemački europarlamentarci Franz i Waitz izjavili nakon susreta s Komšićem. Ono što je jasno jest da će se kad-tad takvi subverzivni pro-Komšićevi aktivisti, koji uništavaju svaku nadu za dogovor i odnose među običnim ljudima različitih nacionalnosti u BiH, morati susresti s realnošću funkcioniranja BiH. To će shvatiti već nakon što im prvi put ‘Realpolitik’ pokuca na vrata”, kazao je Pepić za HMS.

Zastupnici Europskih Zelenih u svemu suglasni sa sarajevskim “zelenim”

Podsjetimo, iz Ureda drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH jučer je priopćeno da su Franz i Waltz kazali kako se, za početak, važno odmaći etnonacionalizma i ostvariti politički sustav u kojem će biti zajamčena jednakost svih građana izostavljajući iz te formulacije konstitutivne narode.

Također, predstavnici ove grupacije u Europskom parlamentu založili su se i za implementaciju svih presuda Europskog suda za ljudska prava koje se tiču BiH, istovremeno zanemarujući presudu Ustavnog suda BIH u predmetu Ljubić koja potvrđuje konstitutivnost naroda kao natkrovljujuće ustavno načelo te nalaže legitimno političko predstavljanje u Predsjedništvu Bih i domovima naroda.

 

B.G./HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)