Featured Video Play Icon

KOVAČIĆ: Zabrana osnivanja javne RTV na hrvatskom jeziku je karcinom društva u BiH

Vrijeme:1 min, 22 sec

 

 

„Narod koji nema svoj javni RTV servis gubi identitet“, rekao je u emisiji Kompas RTV-a Herceg-Bosne dr. sc. Siniša Kovačić, glavni urednik Hrvatske katoličke mreže i nekadašnji v. d. ravnatelja HRT-a, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Objasnio je kako je narod bez javnog RTV servisa kao narod bez identiteta, bez prava na riječ, na promociju izvještavanja o vlastitim vrijednostima, o bogatoj povijesti te sportskim uspjesima.

„Onaj tko se boji javnog RTV servisa i ovo što se radi u BiH je model i scenarij po kojem misle da bi i Hrvati manipulirali s javnim medijem. Vi kada manipulirate i kada manipulacijom zatirete informacije onda mislite da će i druga strana isto tako raditi. Taj model pokušavanja zatiranja glasa hrvatskih građana, ovdje u BiH je apsolutno karcinom ovoga društva i što prije netko odstrani taj karcinom vidjet će da je to zapravo bilo potpuno beskorisno“, poručio je Kovačić.

Istaknuo je kako se danas u BiH vodi neka vrsta bespoštenog informacijskog rata.

„Kada vidite kako su neki mediji ukopani u svoje rovove zaista imate osjećaj kao da je ratno stanje“, rekao je Kovačić.

Urednica Dnevnika Nove TV Ivana Ivančić je kazala kako je medijska situacija u BiH takva da bespošteni informacijski rat zapravo ide isključivo na štetu Hrvata.

„Fake news jako dominira i to je jedna loša stvar. Strukovne udruge i svi novinari koji žele raditi profesionalno u BiH, a ja sam sigurna da ih ima dosta, bi trebali stvarati kritičnu masu i nedati da se zbog bilo koje političke opcije i diktata događa da se zaustavi Reuters“, našalila se Ivančić.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori