SDA ponovno blokirala izbor ravnatelja Federalne uprave policije

Vrijeme:1 min, 25 sec

 

 

Dok druge svakodnevno optužuju za blokade u Federaciji BiH, SDA sama blokira sve što joj nije po volji. Izbor novog ravnatelja Federalne uprave policije bošnjački ministri mjesecima blokiraju u Vladi Federacije BiH, a izaslanici SDA s blokadom imenovanja nastavili su i u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Naime, ovaj je dom u srijedu, među ostalim razmatrao i Zaključke Povjerenstva za sigurnost Doma naroda na čijem je čelu Nijaz Musić, a koji su dobili jednoglasnu potporu i ostalih članova ovog radnog tijela. Jednim od njih predloženo je Vladi F BiH da u što kraćem roku okonča davno pokrenutu proceduru izbora ravnatelja Federalne uprave policije. Na prijedlog Kluba hrvatskih izaslanika ovaj je zaključak preciziran te je Vladi F BiH naloženo da u roku od 30 dana završi započeti postupak imenovanja kojeg su u Vladi F BiH blokirali bošnjački ministri.

Zaključak Povjerenstva dobio je potporu izaslanika kako vladajućih tako i oporbenih stranka kao i Klubova naroda, osim SDA čiji su izaslanici jedini uskratili podršku zaključku kojim bi se deblokirao izbor ravnatelja Federalne uprave policije. Jedan glas, u ovom slučaju izaslanika SDA, je izostao te je ova stranka blokadu započetu u Vladi F BiH nastavila u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH. Čelne dužnosti u MUP Federacije BiH zahvaljujući navedenoj blokari obnašaju Bošnjaci, ministar je Aljoša Čampara, a v.d. direktora FUP-a Ensad Korman.

Nacionalna struktura i svih ostalih u Federalnom MUP-u je u korist Bošnjaka jer broj zaposlenih drugih nacionalnosti je zanemariv. Osim blokade izbora ravnatelja FUP-a SDA je uskraćivanjem potpore Zaključcima Povjerenstva za sigurnost Doma naroda Parlamenta Federacije BiH blokirala i proces izbora novih članova Neovisnog odbora jer postojećim uskoro istječe mandat.

Matija Perić/VL/https://www.vecernji.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori