HRVATSKA REPREZENTACIJA Dalić: Problem je što nam obrana nije standardna. Očekujemo tešku utakmicu

Vrijeme:2 min, 50 sec

 

 

Hrvatska u petak gostuje na Cipru u sedmom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Na zadnjoj konferenciji za medije uoči tog susreta govorili su Duje Ćaleta-Car i izbornik Zlatko Dalić.

Dalić: Cipar ima kvalitetu

“Očekujemo tešku utakmicu, ne smijemo se opustiti, znamo da je bilo teško u Rijeci kad smo dobili 1:0. Moramo biti spremni na to, Cipar je dobio Sloveniju ovdje, izvukao je bod protiv Slovačke, ima kvalitetu, znamo što nas čeka”, započeo je izbornik.

“Nama je sad borba za Katar i svaka je utakmica važna. Čeka nas utakmica gdje ćemo imati veći posjed lopte, igramo bez pritiska, želimo kroz mirnoću doći do rezultata. Bit će važno naše strpljenje i da ne podcijenimo protivnika. Bitna utakmica, očekujemo tri boda, a takve utakmice nisu lake. Moramo to dobro odraditi, zbog toga je taj pritisak”, nastavio je.

Progovorio je i o sastavu. Poznato je da nema dva standardna braniča, Lovrena i Juranovića, a otpali su i Mislav Oršić te Ivica Ivušić, piše Index.hr.

“Bit će nam problem što obrana nije standardna, morat ćemo biti pažljivi i oprezni, ali ja vjerujem u naše mlade igrače. Ako budemo statični i protok lopte bude spor, imat ćemo problema, tražit ćemo ulaske u prazan prostor. Imat ćemo tri igrača koji mogu donijeti taj ključni pas, Modrić, Kovačić i Brozović. Nadam se da će Perišić nastaviti odličnu formu iz Intera. Svi igrači su u formi, cijela ekipa je spremna za dobru utakmicu”, rekao je Dalić.

“Najvažnije da sve držimo u svojim rukama. Ako će sve ići svojim tokom, našim dobrim utakmicama i realnim rezultatima, u zadnjoj utakmici mogli bismo biti opušteniji. Igrači su svjesni da smo uvijek imali problema u kvalifikacijama, ne sjećam se da su neke baš prošle glatko. Izgubili smo već pet bodova, mislim da će 20 ili 21 bod biti dovoljno”, smatra izbornik.

Ćaleta-Car: Znamo po što smo došli

“Sigurno da očekujemo tešku utakmicu, znamo kako je bilo u Rijeci kad smo se mučili. Znamo po što smo došli, to su tri boda. Svaka pobjeda nas približava cilju, a to je Katar, tako ćemo se i postaviti i, nadam se, uzeti tri boda”, započeo je Ćaleta-Car.

Njemu je aktiviran pretpoziv nakon što nije bio na prvotnom Dalićevom popisu jer nije igrao u svom klubu Marseilleu. Ipak, ponovo je počeo igrati u klubu.

“Spreman sam, ove dvije utakmice su mi poslužile da uđem u natjecateljsku formu, radim na sebi, ne bi trebalo biti problema što se tiče fizičke spreme. Možda ću ja biti sutra prvi put najstariji, možda će oni morati mene slušati, a ne ja druge kao na prošlim utakmicama”, rekao je.

“Hrvatski navijači mogu očekivati kvalitetnu igru, što smo pokazali i prošli ciklus, kad smo imali tri utakmice. Sada imamo dvije i imamo više vremena za uvježbavanje. Nadam se da će naši navijači vidjeti dobru utakmicu i tri boda. Bit će teška utakmica, to je sigurno. Najgore je kad se upišu tri boda, danas svatko igra nogomet. Znamo po što smo došli, tri boda, dat ćemo sve od sebe da to ostvarimo”, poručio je pa dodao:

“Analizirali smo Cipar, stožer je to dobro odradio. Imali smo par sastanaka, imat ćemo i završni. Nismo ih dobro upoznali kroz Europu, ali radi se o kompaktnoj momčadi, znamo da nije ekipa za baciti te da će dati sve od sebe. Nadam se da će sve biti u redu.”

 

hms.ba/ https://hms.ba/Šport/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.