VILLARREAL – DINAMO: Oršić ima još jednu šansu ispuniti dogovor, kakav bi to novi podvig bio

Vrijeme:1 min, 58 sec

Dinamu treba pobjeda u gostima kod Villarreala u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Europske lige.

Zagrebački Dinamo večeras od 21 sat igra još jednu povijesnu utakmicu. Kod Villarreala im igra samo pobjeda, ali pobjeda koja bi značila neviđeni podvig, plasman u polufinale Europske lige.

Dinamo je prije 54 godine igrao polufinale nekadašnjeg Kupa velesajamskih gradova, ali jasno je da bi novi uspjeh u Europskoj ligi bio puno veći rezultat od tadašnjeg.

U prvoj utakmici Žuta podmornica je slavila s 1:0 na Maksimiru. Modri su pokazali kako mogu parirati Španjolcima, uostalom zašto i ne bi mogli kad su onako izbaciti Tottenham, no i sam trener Damir Krznar je nakon te utakmice priznao kako su gosti mogli riješiti pitanje polufinalista već u Zagrebu.

Villarreal propustio šansu dovršiti posao, Dinamo to može kazniti

Srećom, propustili su brojne prigode u posljednjih desetak maksimirskih minuta što Dinamu daje nadu da još jednom herojskom predstavom izbore svibanj u Europi, što nije nikome nije uspjelo u hrvatskom nogometu.

Damir Krznar pripremio je A i B plan za večerašnji susret. Na treninzima je kombinirao i sa sustavom s trojicom u obrani. No izglednije je kako će Žutu podmornicu pokušati torpedirati sa sličnim sastavom kao prije tjedan dana.

Petković najveći problem

Bruno Petković je najveća briga Dinamova trenera. Moguće je da na iznenađenje svih zaigra od prve minute, no čini se kako bi Mislav Oršić trebao biti u napadu. Iza njega bi trebali biti sjajni mladi lavovi Majer i Ivanušec kojima će leđa čuvati tri defanzivca Ademi, Franjić i Jakić.

Ukoliko Petković bude zaigrao od početka, Franjić će vjerojatno ispasti iz sastava pa ti mogao biti klasični 4-2-3-1 sustav s Oršićem na njegovoj prirodnoj poziciji.

”Jako smo uzbuđeni zbog ove utakmice, još je jedna velika prilika pred nama da se pokažemo u Europi, da predstavimo naš klub. Svi smo spremni i motivirani pa se nadamo da ćemo ovo odraditi na najbolji mogući način”, istaknuo je Oršić koji je u 39 utakmica ove sezone postigao 19 golova.

Villarreal je sjajnu formu prekinuo za vikend domaćim porazom od Osasune. Zanimljivo, Ante Budimir je srušio Dinamovog protivnika te tako ispunio dogovor njega i Oršića. Dinamov nogometaš svoj dio dogovora na Maksimiru nije ispunio, ali ima novu priliku, priliku za povijest.

Vjerojatni sastav Dinama:

Livaković – Ristovski, Lauritsen, Theophile, Gvardiol – Jakić, Franjić, Ademi – Majer, Ivanušec – Oršić

 

gol.hr/ https://gol.dnevnik.hr/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)