OPTUŽENIK ZA RATNI ZLOČIN/U zapadnom dijelu Mostara osvanule poruke podrške Atifu Dudakoviću

Vrijeme:1 min, 13 sec

 

 

U subotu su u zapadnom dijelu Mostara osvanule poruke podrške nekadašnjem zapovjedniku Armije BiH Atifu Dudakoviću koji je optužen za ratni zločin.

Fotografiju je poslao čitatelj portala Jabuka.tv.

Dudaković je hospitaliziran u klinici Podhrastovi u Sarajevu zbog komplikacija izazvanih koronavirusom.

Sud Bosne i Hercegovine 2018. godine u cijelosti je potvrdio optužnicu za ratne zločine podignutu protiv Dudakovića.

Dudaković, koji je tijekom rata u BiH bio na čelu Petog korpusa, postrojbe zadužene za obranu šireg bihaćkog područja, optužen je za zločine koji obuhvaćaju ubojstva više od 300 osoba srpske nacionalnosti, uglavnom civila, ali i ratnih zarobljenika, progone i zlostavljanja civila i ratnih zarobljenika, kao i uništenje 38 pravoslavnih crkava i drugih vjerskih objekata.

Podsjetimo, on je i glavni osumnjičeni za smrt Vlade Šantića generala HVO-a, čije ubojstvo nikad nije razriješeno. Generala HVO-a Šantića odveli su u noći s 8. na 9. ožujka 1995. godine iz sjedišta HVO-a u Bihaću pripadnici Vojne policije Armije BiH.

S pratnjom je stigao u hotel Sedra u kojemu se proslavljao Dan žena, a tamo je bilo cjelokupno vodstvo bošnjačke Armije BiH, uključujući generala Dudakovića.

Po medijskim navodima nakon prepirke s Dudakovićem, Šantića je u nepoznatom pravcu odveo zapovjednik Vojne policije Hamdija Abdić Tigar od kada mu se gubi svaki trag.

 

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori