‘Mali šovinst’ Rošić ne dopušta da čelna policijska pozicija u FBiH pripadne Hrvatima, to je na pragu nacionalsocijalizma

Vrijeme:1 min, 45 sec

 

– Nedopustivo je da Čampara ili bilo koji drugi bošnjački ministar prepušta poziciju direktora FUP-a Zoranu Galiću koji je u kontekstu migrantske krize već pokazao da radi u interesu susjednih država. Čamparin prijedlog mora se odbaciti, jer bismo došli u situaciju da pored toga što Dodik ima MUP RS-a sa specijalnom jedinicom, Čoviću prepustimo FUP i time Bošnjake ostavimo bez ikakve efektivne kontrole nad policijskim snagama na entitetskim razinama. Čampara nije bio u ratu i ne zna što to može značiti, ali ima nas koji jesmo i koji znamo značaj Specijalne jedinice FUP-a , rekao je između ostaloga Husein Rošić, zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

Rošić je na ovaj način komentirao današnji postupak ministra unutarnjih poslova Federacije BiH Aljoše Čampare koji uputio akt o uvrštavaju točke dnevnog reda Vlade FBiH, a koja podrazumijeva imenovanje novog direktora Federalne uprave policije.

Podsjećamo, ranije je popis kandidata priredio Neovisni odbor Parlamenta Federacije BiH, na kojoj je Zoran Galić, koji je aktualni direktor Granične policije BiH, imao najviše bodova. Ipak, njegovo imenovanje je nekoliko puta zaustavila Vlada FBiH.

‘Ksenofobi poput Rošića medijski eksponirani’

Komentar na Rošićev istup HMS je zatražio od Svevlada Hoffmana, glavnog inspektora i savjetnika ravnatelja Granične policije BiH Zorana Galića. Hoffman se upitao kakva bi medijska paljba uslijedila iz Sarajeva kada bi jedan hrvatski zastupnik u nekom zakonodavnom tijelu kazao da neka pozicija u izvršnoj vlasti ne smije pripasti Bošnjacima.

“Rošićev mentalni sklop ne prihvaća mogućnost da na čelu Federalne uprave policije bude Hrvat Zoran Galić. Dakle ovaj, mišljenja sam, mali šovinista ne dopušta čak niti mogućnost da čelna policijska pozicija u Federaciji BiH pripadne Hrvatima, što je na pragu nacionalsocijalizma koji je također propisivao zabrane po osnovu nacionalne pripadnosti. Zamislite da je neki hrvatski zastupnik poručio da neka pozicija u izvršnoj vlasti ni u ludilu ne smije pripast Bošnjacima. Kakva bi to orkestrirana medijska paljba iz Sarajeva uslijedila. Ali eto, živimo u sredini gdje su ksenofobi poput, u biti, nesretnog Rošića medijski eksponirani i njihove nenormalne i nemoralne opservacije dobivaju prostor koji objektivno ne zavrjeđuju”, kazao je Hoffmann,

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori