SDA: Neka se OHR ne mješa u izbor gradonačelnika Mostara

0

Stranka demokratske akcije (SDA) ostaje čvrsto pri stavu da se glasanje za novog gradonačelnika Mostara mora dovršiti javno, onako kako je odlukom Gradskog vijeća i započeto.

– Oni koji traže tajno glasanje, i pozivaju OHR da intervenira kako bi se ono nametnulo, očigledno nemaju časne namjere, priopćeno je iz ove stranke.

Kako kažu, cjelokupna bh. javnost, a naročito Mostarci, žele imati jasnu sliku o tome tko će podržati dr. Zlatka Guzina iz Koalicije za Mostar, a tko će izravnim glasom “za” ili uzdržanošću biti na strani Marija Kordića iz HDZ-a.

– Glasanje za gradonačelnika Mostara prije 12 godina, koje je obavljeno tajno, rezultiralo je netransparentnim manipulacijama i izborom kandidata HDZ-a, unatoč postojanju probosanske većine. Nakon toga su uslijedile višegodišnje međusobne optužbe kojima se nije moglo promijeniti ništa, osim zamagliti istina. Zbog toga SDA ovaj put neće pristati na to da se takav scenarij ponovi i za gradonačelnika glasa tajno. Od OHR-a tražimo da poštuje volju Gradskog vijeća Mostara, i da se ovaj put nipošto ne miješa u izbor gradonačelnika, jer će to omogućiti nove zakulisne manipulacije, navodi se u priopćenju SDA.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara