Hrvatski zastupnici: Potporom ratnim zločinima ministar Hadžović narušio odnose u Vladi HNŽ i neće imati više našu potporu

Vrijeme:1 min, 16 sec

Zamjenik predsjedavajućeg Skupštine Tomislav Martinović, predsjednik kluba Hrvatski zastupnika u Skupštini Đuro Prkačin i predsjednik kluba zastupnika HDZ BiH u Skupštini Damir Džeba uputili su danas priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

Rašid Hadžović, trenutni ministar prosvjete, znanosti kulture i športa HNŽ-a putem svoje objave na društvenoj mreži Facebook javno je istakao stav i dao potporu osuđenom ratnom zločincu i zapovjedniku 4. muslimanske brigade, za zločine nad Hrvatima i Srbima u Konjicu. U objavi se navodi da je general bošnjačke Armije BiH, osuđeni ratni zločinac Sakib Mahmuljin ‘heroj, a ne zločinac’.

Smatramo skandaloznim i krajnje uvredljivim ovakav javni stav ministra Hadžovića kojim veliča ratne zločince, te potpunim moralnim sunovratom osobe koja je dužnosnik u izvršnoj vlasti ove županije. Osoba koja je na čelu ministarstva prosvjete, znanosti ,kulture i sporta poslala je poruku da su mu stravični ratni zločini protiv Hrvata i Srba prihvatljivi i ‘patriotski opravdani’.

Obzirom na potpuni izostanak suosjećanja s obiteljima žrtava nebošnjačkog stanovništva, pijeteta prema stravično ubijenim žrtvama, te hvaleći i opravdavajući ratne zločine i zločince koje svoj epilog dobivaju na Sudu BiH ističemo kako ministar Hadžović ovakvim porukama osramotio i multietničku Vladu HNŽ-a, te narušio međunacionalne odnose i povjerenje. Ovakva osoba ne zaslužuje niti će u buduće imati naše povjerenje.

Također držimo da izostanak primjerene reakcije nadležnih tijela i blagonaklono djelovanje međunarodne zajednice na javno veličanje ratnih zločinaca od strane bošnjačkih dužnosnika, i u slučaju izjava ministrice vanjskih polova BiH „Turković“, su ohrabrile dotičnog ministra na ovaj skandalozan čin.

https://rtv-hb.com/bih/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)