RUKOMET ARGENTINA – HRVATSKA: Računica je jasna, pobjeda vodi Kauboje u četvrtfinale SP-a

Vrijeme:2 min, 9 sec

Ono što smo svi očekivali napokon se dogodilo protiv Bahreina. Hrvatska je pomela protivnika s deset razlike i najavila kako se forma podiže za najvažnije utakmice na Svjetskom rukometnog prvenstvu 2021.

Hrvatska danas igra protiv Argentine (18.00) za osiguravanje jedne od prve dvije pozicije koje vode u četvrtfinale. Kauboji su veliki favoriti protiv južnoameričke reprezentacije koja je iskoristila odličan ždrijeb te dosad upisala pobjede protiv DR Konga, Bahreina i Japana uz onaj očekivani poraz u prvom krugu od Danske, piše Gol.hr.

Imaju samo bod manje od Hrvatske pa Kaubojima treba pobjeda.

”Respektiramo Argentinu, vraća im se igrač Montpelliera Diego Simonet, on im je važan igrač. Imaju ambicioznu ekipu i nekoliko opasnih igrača. Odlični su u tranziciji. Moramo igrati čvrsto u obrani i diktirati igru, biti taktički disciplinirani, morat ćemo i smanjiti broj tehničkih pogrešaka,” istaknuo je Lino Červar uoči utakmice.

Argentina nije loša, ali…

Okosnicu reprezentacije i dalje čini stara garda koja je već desetak godina na okupu. To su braća Diego, Sebastian i Pablo Simonet. Prvi ima 31. godinu i suigrač je našeg Marina Šege u Montpellieru, drugi je tri godine stariji i nastupa u Ademar Leonu, a treći najmlađi ima 28 godina i član je španjolskog Benidorma.

Tu su još dva provjerena i iskusna asa, dva Federica Fernandez (31 godina) lijevo krilo i Pizzaro također, (31 g.) desni vanjski koji je njihov najbolji strijelac na ovom prvenstvu (21 pogodaka/37 udaraca). Obratite pozornost na novog igrača na crti Daria Lucasa Moscariella. Izuzetno dobro se gradi, a realizacija mu je skoro 100 posto (14/15). Kapetan i vođa te reprezentacije je još jedan argentinski velikan Gonzalo Carou. Čak 12 igrača Argentine igra u španjolskim klubovima

Argentina jednostavno mora pasti u subotu jer Danska nije momčad protiv koje se možemo vaditi u zadnjem kolu u ponedjeljak. Argentinci su dobra momčad, no u ovoj fazi Svjetskog prvenstva jednostavno našoj reprezentaciji ne smiju predstavljati problem ukoliko Kauboji žele stići do utakmica s onim najboljim svjetskim reprezentacijama.

Za Argentince nas veže i zanimljivost iz 2003. godine. Bio je to jedini poraz na startu SP-a u povijesti, a dogodio se upravo na turniru na kojem je Hrvatska osvojila svoj jedini naslov svjetskog prvaka.

Spomenimo i da se u petak pojavila informacijama da je crijevna viroza pogodila hrvatsku reprezentaciju, te da je za utakmicu upitan vrlo važan igrač našeg sastava Ivan Martinović.

gol.hr je ekskluzivno doznao da je Martinović u petak navečer bio puno bolje, te da će biti spreman za utakmicu osim u slučaju velikog preokreta u noći, odnosno da mu se pogorša stanje.

hms.ba/ https://hms.ba/Šport/Hrvatsko nebo

2 thoughts on “RUKOMET ARGENTINA – HRVATSKA: Računica je jasna, pobjeda vodi Kauboje u četvrtfinale SP-a

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)