HRVATSKA REPREZENTACIJA: Dalić će eksperimentirati protiv Turske. Izvodi sastav kakav još nije viđen

Vrijeme:1 min, 42 sec

 

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu će na stadionu Bešiktaša u Istanbulu odigrati prijateljsku utakmicu protiv Turske. Utakmica počinje u 18:45 po hrvatskom vremenu.

Izbornik Zlatko Dalić u Turskoj na raspolaganju ima 21 igrača i tri vratara. S obzirom na to da je ovo posljednja prilika za isprobavanje novih imena prije početka kvalifikacija za SP u ožujku sljedeće godine, Dalić će koristiti brojna imena iz drugog plana, piše Index.hr.

Bašić bi mogao debitirati od prve minute

U formaciji 4-2-3-1 na golu će priliku dobiti Simon Sluga iz Luton Towna. U odsustvu Dominika Livakovića on je jedini standardni vratar kojeg Dalić ima na raspolaganju, a priliku bi u drugom dijelu trebao dobiti Ivo Grbić iz Atletico Madrida.

U obrani bi na bekovima trebali zaigrati Josip Juranović i Dario Melnjak, a na stoperima Domagoj Vida i Filip Uremović koji je do sada u reprezentaciji korišten na poziciji desnog beka.

Jedan od dva zadnja vezna će zasigurno biti Milan Badelj, a upariti ga se može s Mateom Kovačićem i Tomom Bašićem. S obzirom na to da je u pobjedi protiv Sheffield Uniteda izašao iz igre u 71. minuti zbog lakše ozljede, Dalić bi mogao poštedjeti Kovačića i dati priliku Bašiću da debitira od prve minute.

Oršić i Čolak izgledne opcije u ofenzivnom dijelu
Uz Marka Roga i Marija Pašalića u ofenzivnom dijelu veznog reda će zaigrati Mislav Oršić ili Domagoj Bradarić. Potonji je od prve minute igrao u posljednjem prijateljskom susretu protiv Švicarske pa bi Oršić ovaj put mogao dobiti priliku ispred njega.

Najveća je dvojba na poziciji isturene špice gdje Dalić ima dvije opcije, Antonija Mirka Čolaka i Antu Budimira. Bivši napadač Rijeke još uvijek nije debitirao za reprezentaciju i možda bi upravo on mogao dobiti priliku ispred iskusnijeg Budimira.

Dalić na raspolaganju ima šest zamjena, stoga bi debitirati trebao i stoper Wolfsburga Marin Pongračić koji se dva mjeseca borio s mononukleozom.

HRVATSKA (4-2-3-1): Sluga – Juranović, Uremović, Vida, Melnjak – Badelj, Bašić (Kovačić) – Rog, Pašalić, Oršić (Bradarić) – Čolak (Budimir).

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)