NOĆ MUZEJA: Različitost i uključenost teme natječaja Franjevačkog muzeja Široki Brijeg

Vrijeme:1 min, 6 sec

 

Franjevački muzej i galerija Široki Brijeg objavili su natječaj za sudjelovanje u izložbi na temu “Različitost i uključenost”, a u sklopu Međunarodnog dana i Europske noći muzeja u 2020. godini.

Spomenutom temom Međunarodni dan muzeja 2020. želi postati mjesto okupljanja kako bi se proslavile različitosti perspektiva koje čine zajednice i osoblje muzeja, ali i vodeći alat za prepoznavanje i nadilaženje predrasuda o onome što prikazuju i pričaju muzeji.

Te se razlike mogu odnositi na različite teme, uključujući nacionalnost, spol, seksualnu orijentaciju i identitet, socio-ekonomsku pozadinu, razina obrazovanja, fizičke sposobnosti, političku pripadnost i vjerska uvjerenja, priopćeno je iz Franjevačkog muzeja i galerije Široki Brijeg.

Na natječaj se mogu prijaviti svi akademski obrazovani umjetnici iz područja vizualnih umjetnosti, a mogu se prijaviti umjetnici iz zemlje i inozemstva s djelima u svim likovnim tehnikama i medijima, s tim da svaki sudionik može prijaviti do tri rada. Natječaj će biti otvoren od 1. rujna do 1. listopada, a radovi se obavezno prijavljuju u digitalnom obliku na mail: franjevacka.galerija@gmail.com.

Radove koje stručni žiri odabere za izlaganje potrebno je poslati najkasnije do 15. listopada ili ih osobno donijeti u Galeriju.

Otvorenje izložbe bit će upriličeno 14. studenoga 2020. u Franjevačkom muzeju i galeriji Široki Brijeg u 19 sati.

Izložba će trajati mjesec dana.

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori