SKB MOSTAR Obustavljaju se operacije i specijalističko-konzultativni pregledi

0

 

Vezano za aktualnu situaciju uzrokovanu pojavom koronavirusa COVID-19 želimo izvijestiti javnost o mjerama koje su poduzete u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

Postupajući u skladu s naredbama Kriznog stožera ministarstva zdravstva FBIH i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske Županje u SKB Mostar su do daljnjeg zabranjeni svi posjeti, prenosi Vecernji.ba.

Također se obustavljaju svi redovni specijalističko-konzultativni pregledi i prijemi kao i hladni operacijski program.

Neophodni specijalističko-konzultativni pregledi i prijemi obavljaju se po procjeni specijalista, a sukladno Odluci Kriznog stožera SKB Mostar za prevenciju i nadzor infekcija uzrokovanih koronavirusom o urgentnim stanjima za koje je neophodan prijam i specijalistička intervencija.

Već zakazani specijalističko-konzultativni pregledi i prijemi otkazat će se telefonski uz procjenu zdravstvenog stanja pacijenta.

Napominjemo da je SKB Mostar već izvijestila i upoznala sve Domove zdravlja u Hercegovačko –neretvanskoj županiji i Županiji Zapadnohercegovačkoj kao i Županijsku bolnicu „dr. fra Mihovil Sučić“ Livno u Hercegbosanskoj županiji o popisu dijagnoza koje predstavljaju hitna stanja kako bismo olakšali rad liječnicima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara