Komšić protiv izmjena Izbornog zakona, želi još jedan mandat u Predsjedništvu

Vrijeme:1 min, 25 sec

HRVATIMA NAMETNUTI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Komšić je nastavio negirati BiH i Ustav u kojem je BiH definirana kao višenacionalna država.

Uvođenje trajnog aparthejda i diskriminacije po osnovu etničkog principa ne mogu biti garancija trajnog mira nego izvor dodatnog otežavanja euroatlantskog puta Bosne i Hercegovine.

Kazao je nametnuti hrvatski član Predsjedništva BiH u izjavi za Vijesti.ba predsjedavajući govoreći o izmjena Izbornog zakona.

Podsjećamo Željko Komšić je za hrvatskog člana Predsjedništva BiH izabran većinom glasovima Bošnjaka, propagiraju anti-hrvatsku politiku, demonizirajući Hrvate u BiH, kao i plašeći bošnjačko biračko tijelo “trećim entitetom” floskulom koju je preuzeo od bošnjačkih nacionalističkih stranaka.

– Ideja da je potrebno zadržati nejednaku vrijednost glasa unutar etničkih grupa, te ideja da glas jedne etničke grupe građana vrijedi tri do četiri puta više nego glas druge etničke grupe građana, jeste ideja anticivilizacije i mračnjaštva, i potpuno je nespojiva sa EU standardima – kazao je Komšić za Vijesti.ba.

– Tu se ne radi o bilo kakvom osiguravanju mira i stabilnosti kao što to kaže gospodin Dodik, nego o tome da se u miru i bez bilo kakvog otpora legaliziraju rezultati etničkog čišćenja i genocida. Hoće li ta ideja pobijediti to ne zavisi od bilo koje partije ili bilo kojeg pojedinca (pa ni mene) nego zavisi o spremnosti svih građana da se tome suprotstave.

Komšić je nastavio negirati BiH i Ustav u kojem je BiH definirana kao višenacionalna država, kao što su Belgija u EU ili Švicarska. Nastavlja sa zagovaranjem dominacije jednog konstitutivnog naroda nad drugim u kojem bi se nastavila praksa da jedan narod drugome konstitutivnom narodu birao predstavnika gdje Komšić vidi ponovno svoju priliku za još jedan mandat u stolici hrvatskog člana Predsjedništva izabran glasovima ne hrvata.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori