Plenković: Ne ćemo prepustiti Hrvatsku onima po kojima nije likvidirano dovoljno Hrvata

Vrijeme:2 min, 21 sec

 

Skupovi HDZ-a u Splitu i Otočcu

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković jučer je, nakon niza drugih skupova, posjetio Otočac gdje je obilježena 30. obljetnica HDZ-a Liku, Gacku i Krbavu.

Plenković HDZU govoru je istaknuo da je jedinstvenim zakonom ispravljena nepravda spram naših branitelja. Hrvatima smo vratili 30. svibnja i uveli Velered Franje Tuđmana, istaknuo je, navodi se na službenom Twitter profilu HDZ-a.

“Vratili smo pobjedničku Hrvatsku vojsku u Vukovar. Nećemo stati dok se ne rasvijetli sudbina i posljednje osobe nestale tijekom agresije i ne procesuira i posljednji zločinac. Za ratne zločine nema zastare”, naglasio je Plenković. Dodao je i da je jedna jedina povijesna istina – Hrvatska se u pravednome Domovinskom ratu obranila od velikosrpske agresije i oslobodila svoja okupirana područja.

“Neki tvrde da na Križnom putu nije likvidirano dovoljno Hrvata, da Udba u iseljeništvu nije do kraja ‘obavila posao’. Zar ćemo takvima prepustiti zemlju? Ne ćemo!”, zaključio je predsjednik HDZ-a i premijer.

Plenković: Neka HDZ izađe snažniji nakon unutarstranačkih izbora

Osvrćući se na predstojeće unutarstranačke izbore u HDZ-u Plenković je na skupu u Splitu istaknuo kako želi da iz tog demokratskog procesa HDZ izađe snažniji, i da svi članovi stranke trebaju dati svoj doprinos.

– Ova godina je izborna godina – unutarstranačkih i parlamentarnih izbora. Ono što želim za Hrvatsku demokratsku zajednicu, da iz demokratskog unutarstranačkog procesa izađemo snažniji, rekao je, dodavši da svaki član stranke koji ima ambicije, treba ih artikulirati.

– Raspravljajmo o idejama, gledajmo kako osnažiti HDZ, kako učiniti Hrvatsku boljom, a da taj demokratski unutarnji proces bude fer i da izađemo snažniji, jedinstveni, kohezivni i najbolji; i da nakon toga pobijedimo na parlamentarnim izborima, svi zajedno slijedeći naše vrijednosti, postignuća i nudeći rješenja za snažnu Hrvatsku u četvrtom desetljeću njene samostalnosti, poručio je Plenković okupljenima na svečanosti 30. obljetnice splitskog HDZ-a.

Dodao je kako je Hrvatska danas bolja, a gospodarski razvitak zdrav.Davor Ivo SteirNaglasio je da je njegova Vlada pokazala kako se štiti dignitet Domovinskog rata.

– Jačanje položaja hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske, policije, dio su naše politike, rekao je Plenković, čiji je govor više puta pozdravljan pljeskom članova stranke na svečanosti 30. obljetnice splitskog HDZ-a.

Stier: Poziv na zajedništvo s glasačima

I članovi HDZ-a koji su već najavili kandidature za predsjednika pozivaju na zajedništvo, ali i na promjene. Davor Ivo Stier tako je istaknuo da treba ići prema HDZ-u u kojem će biti mjesta i za one nešto liberalnije i one nešto konzervativnije, gdje će biti jasno da se HDZ s konzervativnim demokršćanskim konzervativnim biračkim tijelom ne će svađati nego ući u dijalog.

Ivan Penava rekao je kako se ne smije misliti da je bilo tko u HDZ-u suvišan i nepotreban, nego dapače, da treba staviti argumente na stol i vidjeti koji je pravac koji hrvatski narod očekuje.

 

hkv.hr/ https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)