U nedjelju premijerno korištenje VAR-a u hrvatskom nogometu

Vrijeme:58 sec

Nakon višemjesečne edukacije sudaca, VAR tehnologija će u nedjelju po prvi put biti upotrijebljena u nekoj službenoj utakmici u hrvatskom nogometu i to na utakmici juniorskih momčadi Rudeša i Hajduka koja će se igrati na stadionu u Kranjčevićevoj ulici od 11 sati, objavio je Hrvatski nogometni savez (HNS).

Hrvatski nogometni savez najavio je krajem 2018. godine kako će se krenuti s edukacijom pomoćnih video sudaca te pripremom za uvođenje VAR tehnologije u hrvatski nogomet, a utakmicom juniora Rudeša i Hajduka otvara se završna faza edukacije sudaca prema rasporedu kojeg propisuju FIFA i IFAB.

Suci su s edukacijom za VAR tehnologiju započeli u siječnju 2019. godine te je planirano kako će do kraja jesenskog dijela tekuće sezone svi suci koji su došli do završne faze edukacije ispuniti zadane uvjete, kako bi s proljetnim dijelom sezone mogli započeti s korištenjem VAR tehnologije na utakmicama Prve lige.

Na utakmici između juniora Rudeša i Hajduka glavni sudac će biti Ivan Bebek, pomoćni suci Ivica Modrić i Igor Križarić te četvrti sudac Fran Jović. Ulogu pomoćnog video suca (VAR) obavljat će Goran Gabrilo, a njegov pomoćnik (AVAR) bit će Miro Grgić.

 

H/HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori