ČOVIĆ I GRLIĆ RADMAN: Izgradnja napretka i stabilnosti kroz ravnopravnost, dijalog i kompromis jedini put BiH

Vrijeme:48 sec

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske dr. Gordan Grlić Radman primio je zamjenika predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića.

Prilikom susreta spomenuta je trenutna politička situacija u BiH, daljnje učvršćivanje bilateralnih odnosa između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine te vanjskopolitički ciljevi pridruživanja Europskoj uniji i NATO-u, priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH.

Čović je istaknuo kako su izgradnja napretka i stabilnosti kroz ravnopravnost, dijalog i kompromis jedini put prema ostvarivanju prosperitetne budućnosti BiH.

Ističući zalaganje za razvijenu i europsku BiH, ministar Grlić Radman naglasio je kako će se Republika Hrvatska nastaviti zauzimati za euroatlantske integracije Bosne i Hercegovine, kao i za stabilnost i prosperitet BiH.

Poštivanje europskih vrijednosti uključuje i jednakopravnost hrvatskog naroda s druga dva naroda u BiH, kao i legitimnu zastupljenost svih triju konstitutivnih naroda.

Izraženo je zadovoljstvo prijateljskim odnosima između dviju država i suradnjom u provedbi zajedničkih ciljeva.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori