Agresorske laži i obmane: Džaferović s mjesta gdje je ABiH počinila ratne zločine: HVO je u službi zločinačkog i agresorskog poduhvata

Vrijeme:1 min, 28 sec
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović boravio je u posjetu općini Bugojno, gdje je nazočio i Svečanoj akademiji održanoj povodom obilježavanja Dana bugojanskih jedinica i 25. godišnjice Kupreške operacije.

 

Džaferović se obratio okupljenima u sali Općine Bugojno, na manifestaciji koju je organiziralo Udruženje za zaštitu tekovina borbe za Bosnu i Hercegovinu, piše Ero.tel.

– Da ne postoji ništa jače od armije časnih ljudi, koji se bore za ispravan cilj, pokazala je i druga velika pobjeda Armije BiH u Bugojno. To je pobjeda nad vojnim snagama HVO-a, koje su bile u službi udruženog zločinačkog poduhvata. O prirodi tog agresorskog poduhvata, najbolje govori činjenica da je isti taj HVO, koji nigdje na teritoriju Bugojna nije mogao vojno da nadvlada Armiju RBiH, počinio masakr nad 45 nedužnih civila u Vrbanji. Nesposobnošću na bojnom bolju i nemilosrdnošću prema civilima, zločinačke formacije su pokazale svoje pravo lice koje je kasnije sveobuhvatno opisao i haaški sud u svojim presudama – kazao je Džaferović.

Tako je prvi bošnjački član Predsjedništva BiH još jednom Hrvate prozvao agresorima i zločincima, a da stvar bude gora, ovaj put je to uradio sa mjesta gdje su počinjeni strašni zločini Armije BiH nad hrvatskim narodom. Upravo u Bugojnu je Armija BiH izvršila etničko čišćenje nad Hrvatima, mučila ih i ubijala u logorima, a još se traga za desetcima hrvatskih zarobljenika sa ovoga područja.

Slušati ovakve poruke od strane člana Predsjedništva BiH nije ništa više nego puhanje u ratne trube i pokušaj izmjene povijesnih činjenica kako bi se sakrili zločini i zločinačka politika vlastitog naroda.

Valjda će netko od hrvatskih dužnosnika uzvratiti na ovakve agresorske stavove bošnjačke politike umjesto da i dalje pričaju o koaliciji sa onima koji svojim stavovima opet priželjkuju rat na ovim prostorima, piše Ero.tel.

https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori