Jedino Plenković može nesmetano voditi unutarstranačku kampanju?

Vrijeme:1 min, 0 sec
Aktivnosti Plenkovićevih sve snažnijih oponenata u vrhu stranke, nagnale su Andreja Plenkovića da zatraži zabranu rasprava o unutarstranačkim izborima.

 

Međutim, pred pedesetak ljudi je Vladimir Šeks, u ponedjeljak, iznio tezu da bi predsjedničin poraz oslabio Plenkovićevu poziciju u HDZ-u, što je njegov dodatni problem.

-Mladiću, izgubi li Kolinda izbore, gotov si, rekao je Vladimir Šeks Plenkoviću na sjednici Predsjedništva HDZ-a održanoj u ponedjeljak.

Plenković mu je navodno oštro odbrusio da poraz Kolinde Grabar-Kitarović ne bi predstavljao i njegov poraz te da bi se on i u takvim okolnostima uspio održati na čelu stranke.

Inače, Plenkovića su u ponedjeljak svi u vrhu HDZ-a podržali u stavu da nije vrijeme za unutarstranačku kampanju u stranci, jer su apsolutni prioritet izbori za predsjednika Republike.

Međutim, upravo je Plenković započeo kampanju u HDZ-u. On je nedavno u Orahovici izjavio da će sigurno pobijediti na izborima za predsjednika HDZ-a. U srijedu je iznenada obznanio objavuu da će Vlada prihvatiti sve zahtjeve Inicijative “67 je previše”

Za mnoge je to potvrda da je HDZ u ponedjeljak donio odluku koja omogućava jedino Plenkoviću da jedino on nesmetano vodi unutarstranačku kampanju.

 

M.M./http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori