U organizaciji Vijeća za obitelj Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine uz suorganizaciju župe Svete Obitelji u Kupresu i Udruge Kupreški kosci, u nedjelju, 28. srpnja, održat će se II. Obiteljski dan u Kupresu koji će započeti misom uočnicom u subotu, 27. srpnja u 18 sati u župnoj crkvi Svete Obitelji.

U nedjelju, 28. srpnja u 11 sati središnje misno slavlje, u zajedništvu s drugim biskupima iz Bosne i Hercegovine, predvodit će predsjednik Biskupske konferencije BiH kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski.

U nedjelju, organizatori pripremaju cjelodnevni program, uz mnoštvo kulturnih i zabavnih sadržaja te pozivaju sve obitelji da ovaj ljetni dan provedu na kupreškoj visoravni. Bogati glazbeni i kulturno-umjetnički program započet će od 16 sati nastupom brojnih folklornih društava. Po završetku folklornih nastupa nastupit će glazbeni sastav Versi iz Metkovića, nakon kojih slijede zvonki zvuci tamburica uz poznati vinkovački tamburaški sastav Đeram, predvođen Željkom Piperovićem. Uz tamburaške note u sklopu glazbeno-zabavnog programa nastupit će i Dražen Žanko, koji je svojim pjesmama obilježio dio povijesti i duh vremena.

Nakon njih okupljene će uveseljavati legendarni Mate Bulić, nakon čijeg nastupa slijedi koncert jednog od najpopularnijih vokalnih sastava na našim područjima, klape Intrade, predvođene Tomislavom Bralićem.

Prema riječima župnika u Kupresu don Tomislava Mlakića, ovim Obiteljskim danom želi se skrenuti pozornost na važnost obitelji i očuvanja kršćanskih i obiteljskih vrijednosti u društvu.

Podsjetimo, 30. srpnja 2017. oboren je Guinnessov rekord okupljanja najviše osoba istog imena na jednom mjestu – 2.325 Ivana, a toga dana slavila se i posveta Crkve Svete Obitelji u Kupresu. Udruga Kupreški kosci i Društvo Kuprešaka iz Zagreba organizirali su istoga dana i manifestaciju pod nazivom “1000 Ivana“. Prigodni program vodila je HKR-ova urednica Tanja Maleš, a u glazbenom dijelu nastupio je i Marko Perković Thompson.

                                    Marko Perković Thompson nastupio je na eventu “1000 Ivana“ na Kupresu

Kupreški kosci organizatori su eventa “1000 Ivana“ na Kupresu

Tanja Maleš vodila je program “1000 Ivana“ na Kupresu

Kupres – grad Ivana

Kupres je nakon organiziranja manifestacije “1000 Ivana“ postao vijest u najutjecajnijim svjetskim medijima, zbog čega je glas o gostoljubivosti, otvorenosti, ljepoti podneblja i posebnostima ovog kraja stigao i u najudaljenije dijelove svijeta. Zato nema dvojbe kako će ovaj poziv s kupreške visoravni naići na dobar odaziv.

Potom je 2018. godine održan Obiteljski dan u Bosni i Hercegovini u nedjelju, 29. srpnja, u župi Svete Obitelji u Kupresu. Svečano euharistijsko slavlje pred oko 1.500 vjernika u župnoj crkvi predslavio je predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj mons. Mate Uzinić, biskup dubrovački, donosi Nedjelja.ba.

hkm.hr/ https://hkm.hr/Hrvatsko nebo

 

Facebook komentari

komentara

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.