Mile Prpa: Nazire se novi Antemurale Christianitatis (Vojna Krajina ponovno u Hrvatskoj)

0

 

Nazire se novi Antemurale Christianitatis  

 (Vojna Krajina ponovno u Hrvatskoj)

Iz perspektive prošlosti, naziru se konture jednog suvremenog  novog europskog Antemurale Christianitatisa (Predziđa kršćanstva).  Povijest se ponavlja nekada u kraćim, a nekada i u dužim ciklusima.

Prije dvadesetak godina nezamislivo je bilo iz tadanje perspektive gledanja razmišljanje o pojavi i potrebi uspostave novog Antemurale Christianitatisa, kao predziđa kršćanstva  čije se konture već dobro naziru kao suvremena stvarnost.

A sve zbog  “nenaoružanog” i masovnog prodora islamista koje ima karakter  najezde poput cunamija na cijelu Europu, (i to skoro 90% zdravih mladića) a ideološki zadojenih mržnjom o  nužnosti potpunog uništenja kršćanstva i to na samom teritoriju Europe.

Rušenje i oskvrnuća katoličkih crkvi

Već je izvršeno rušenje i oskvrnuća oko tisuću katoličkih crkvi, u zapadnoj Europi, a posebno u Francuskoj, što je kršćanstvu sveto. Ali o tome svi šute, pače mediji ne dopuštaju da se to i javno objavljuje. Tu i tamo se mogu pojaviti na internetu, islamistički planovi s Europom, koji su naprosto zastrašujući.

Iz perspektive  te prošlosti naziru se i konture  novog stvarnog suvremenog stradanja naroda  kroz naredne desetke godina zbog udara islamista.  U prvoj fazi gerilskim ratovanjem, i suludim suicidima eksplozivom kojeg nose oko pojasa, kojeg aktiviraju kad su među katoličkim mnoštvom bilo u crkvi bilo na okupljanju naroda na trgovima. Mnogo puta smo imali priliku vidjeti na sve strane rastrgana ljudska tjelesa. Sve to učinjeno u ime Allaha.

Iz te perspektive prošlosti naziru se i konture suvremenih mučenja kristovih sljedbenika kršćana, pravi pogrom kršćanstva – koje su već dobrano počeli u nekim islamskim državama prvenstveno na Bliskom istoku i drugdje. I nikom ništa. a svi o tome samo šute. Hrvatske i europske liberale to ne zanima, bez obzira što će se i oni naći među njihovim žrtvama.

Iz perspektive prošlosti naziru se konture i suvremenog masovnog  razaranja i paleža crkvi, rušenja križeva, rušenja svega što je sveto. A posebno već učinjeno rušenje najvećeg i najstarijeg katoličkog  svetišta velebne katedrale Notre Dame u srcu Pariza i još nekih crkvi u Francuskoj.

Ista, i još gora sudbina čeka i brojne druge crkve, prvenstveno veća marijanska svetišta, ne samo u Europi već i cijelom svijetu poput pokolja i paleži katoličkih crkvi u Šri Lanki.

Povijesno iskustvo Europe u borbi s Islamistima

Ti, Europo,  spavaš kao što si jednako tako spavala i u naletu Osmanlija. Tada si mogla mirno, spavati jer si imala brojne Nikole Šubiće , koji zaustaviše Turke pod Sigetom, imala si Nikole Jurišiće koji ih zaustavi ispred Kisega. Imala si ljeto 1683. godine kad je na Beč  nagrnula najveća osmanlijska vojska ikada skupljena, i počela dugu opsadu habzburške prijestonice. Da je taj grad tada pao, palo bi cijelo europsko kršćanstvo.

Postojao je samo jedan čovjek koji je mogao  spasiti Europu i to je bio poljski kralj Jan III Sobjeski.

Da nije bilo njegovog spektakularnog  juriša, Europa ne bi mogla ni sanjati slobodu i opstanak kršćanstva,  koji nju obrani pred samim Bečom. I bezbrojni drugi iz svih onih zemalja  koje nose naslov Antemurale Christianitatis (“predziđe kršćanstva”), što im ga udijeli papa Lav X. (dao  ga i Hrvatskoj godine 1519. u pismu banu Petru Berislaviću). . Tada si, ti Europo, doista mogla spavati.

Milijunske mase islamista spremne da krenu na Europu

A sad na tebe jurišaju, ne samo suvremene Osmanlije, već na tebe krenuše milijunske mase svih vrsta islamista iz gotovo svih islamskih područja  svijeta; Azije, Afrike, Bliskog Istoka, pa čak i iz same Europe. Europo tko će te braniti, sama ne možeš, jer tvoje duhovno stanje već je duboko uronulo u bezbožje, pa se i ne želiš braniti. Oko dvjesta pedeset milijuna islamista iz subsaharskog područja samo čekaju znak skrivenih vođa da krenu na Europu.

Tamo u srednjem vijeku, Rimski pape, pokretali su velike obrambene svete križarske ratove, da spriječe agresivne islamiste da zauzmu kršćanske teritorije. Vitezovi su se borili na život i smrt za slobodu i krst časni.

To, u što uspavana Europa ulazi, zvat će se antimarijanski rat. To je slikovito rečeno  “Kuća gori, a baba se češlja”.

Iskustvo Hrvata s rušenjem vjerskih objekata

Mi, Hrvati, dobro smo to iskusili u vrijeme Domovinskog obrambenog rata, kad je brutalna srbska soldateska s pratećim ubojitim ološom odreda rušila i spaljivala crkve i marijanska i druga svetišta po Hrvatskoj, uz podršku i blagoslov takve bezbožne Europe.

Hrvati u BiH su prošli još i gore. Katolička svetišta, grobljanske kapelice i groblja su spaljivali osim srpskih i Alijini bojovnici vodeći “sveti rat” potpomognuti braćom, mudžahedinima iz arapskih zemalja sve uz isti blagoslov Europe

Hrvatima BiH terorizam se dogodio još devedesetih. Autobomba u Mostaru, ubojstva policajaca u srednjoj Bosni i povratnika, atentat na doministra Jozu Leutara, Krvavi Badnjak u Kostajnici, napadi na prognanike i njihovu imovinu.

Poziv Islamistima da nasele Europu.

Angela nije anđeo koji  islamiste poziva! Jednako ih tako poziva  i aktualni Romanus Pontifex – kako reče zbog samilosti i milosrđa.

Ako bi pastir stada,  zbog samilosti i milosrđa, pozvao u svoje stado gladne i promrzle vukove, pojest će i njega i njegovo stado, ali i s njegovim milosrđem i samilošću, na kraju će se zasladiti kao s kolačem.

Naivnost, prioritetno ona politička, razarajuća je činjenica koja je uništila mnoge narode u povijesti, a posebno one male.

Što se događa s Europom!?

Što se to danas događa s Europom? Europom u kojoj su zauvijek trebale biti izbrisane granice između njenih država i naroda, dogodilo se obrnuto i to ekstremno obrnuto. – Pojedine države se ograđuju visokim zidovima od guste i oštre bodljikave žice. To nije Europa slobode i legaliteta, već Europa nemoći i bolesti, Europa koja se odrekla Boga. Ne samo da ga se odrekla već ga i protjerala iz brojnih država  Europe.

Dakle nije Bog ostavio Europu već Europa je ostavila Boga. Više ju nema tko zaštititi. To je postala Europa velikog straha i strepnje o svojoj budućnosti.

Ponovna uspostava Vojne krajine.

Sve se više čini da će se u Hrvatskoj i drugdje morati ponovno uspostaviti Vojna krajina. Zaprvo  djelomično već i postoji jer Hrvatska danonoćno čuva granicu prema BiH s nekoliko tisuća graničara, današnjih policajaca. Ali su im od te iste Europe zavezane ruke. Izgleda da još nismo završili ratove iz vremena turskih osvajanja.

Nemoć Europe da se međusobno dogovori!

Istina, da unutar Europe nije nastala niti jedna religija, ali su za to nastali fašizam i komunizam jednako bezbožno i tragično, užasno tragično, jer je već tada iz sebe istjerala Boga, dapače i ranije još iz vremena Francuske revolucije, koja se i dan danas slavi.

Višeglava Europa nikad se neće moći međusono dogovoroti o tome kako tu

opasnost ukloniti. Nad njom su se nadvili oblaci tame a ako to nitko ne vidi ni političari ni europsko svećenstvo, ni europska filozofija liberalizma, onda doista nije ni dostojna da preživi.  

“Svako nezrelo voće je grko, a nezrelost politike stvara gorčinu u srcima naroda, poput nezrelog voća”

(Codex moralis Croaticum)

Zagreb, 07. svibnja 2019

Mile Prpa/Hrvatsko nebo

Vezano

GALERIJA SLIKA “PREDSJEDNIK IZBLIZA”: Srušene i oštećene katoličke Crkve i vjerski objekti u BiH od 1991. – 1995. Srušeno i devastirano od postrojbi Alijine tzv. Armije BiH.

 

Facebook komentari

komentara