Gradsko vijeće Grada Splita je na današnjoj sjednici osudilo neprimjerene izjave zamjenika gradonačelnika Vukovara

Vrijeme:1 min, 4 sec

 

Gradsko vijeće Grada Splita je na današnjoj sjednici osudilo neprimjerene izjave zamjenika gradonačelnika Vukovara Srđana Milakovića o Vojno-redarstvenoj operaciji Oluja u obliku deklaracije sa sljedećim sadržajem:

Povodom izjave zamjenika gradonačelnika Vukovara Srđana Milakovića o karakteru oslobodilačke vojno-redarstvene operacije Oluja, izrečene u kontekstu etničkog čišćenja, splitsko Gradsko vijeće na prijedlog predsjednika HDZ-a Petra Škorića usvojilo je slijedeću deklaraciju:

GRADSKO VIJEĆE GRADA SPLITA OSUĐUJE NEPRIMJERENE IZJAVE IZREČENE NA GRADSKOM VIJEĆU GRADA VUKOVARA O KARAKTERU VRO «OLUJA» U KONTEKSTU ETNIČKOG ČIŠĆENJA

Takve izjave o karakteru oslobodilačke vojno-redarstvene operacije Oluja nisu doprinos stvaranja tolerantne dijaloške klime u Hrvatskoj.

Neutemeljene optužbe hrvatskog naroda koji se branio od međunarodno dokazane, politički i pravno, srpske agresije, izravno je poticanje na nova neprijateljstva, nerazumijevanje i oživljava ružne stereotipe, koji su bili pokretači tolikih zala između hrvatskog i srpskog naroda.

Suosjećamo sa svakom nevinom žrtvom stradalom u ratu koja zaslužuje pijetet.

Osuđujemo izjave kojima se pokušava izjednačiti žrtvu i velikosrpskog agresora koji je počinio najveći zločin u Europi nakon II. Svjetskog rata.

Takve izjave u suprotnosti su sa temeljnim vrijednostima na kojima je nastala Republika Hrvatska i hrvatskim Ustavom.

Neprihvatljivo je u standardima razuma očekivati razumijevanje za javno osporavanje temelja hrvatske nacionalne slobode i što je najteže u svemu, upravo u Vukovaru, simbolu nacionalne žrtve.

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)