Hrvati Rasim i Azel nisu se dogovorili tko će biti dopredsjednik Skupštine USK-a

Vrijeme:1 min, 29 sec

 

 

Sukobili se “Hrvati”

 

U Bihaću je danas nastavljena konstituirajuća sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona. Većina, koju čine Koalicija A-SDA – POMAK – Zajedno sa osam zastupnika, SDP s četiri, Savez za bolju budućnost (2), Nezavisni blok (1) i Naša stranka (1), za predsjednika Skupštine predložila je Agana Bunića (SBB).

Izbor vodstva Skupštine “zapeo” je zbog dopredsjedavajućeg iz hrvatskog naroda. U Skupštini USK svega su dva hrvatska zastupnika, i to Razim Halkić iz SDP-a i Anel Šahinović iz Laburističke stranke. Jedan od njih dvojice trebao bi biti dopredsjednik, ali je problem nastao jer se ne mogu dogovoriti tko će to biti, prenosi Faktor.ba.

Za razliku od nekoliko drugih županija gdje su SDP, DF i Naša stranka formirale “bh – blok”, ove stranke to nisu uspjele napraviti u Unsko-sanskom kantonu. Problem je bio u odnosima SDP-a i Demokratske fronte, koje nisu spremne međusobno surađivati.

Demokratska fronta izbačena je, a Naša stranka odlučila je prikloniti se SDP-u i ostalim strankama okupljenim oko A-SDA, te tako napraviti prevagu u formiranju skupštinske većine. “Svjesni smo odgovornosti pred kojom se našla Naša stranka i činjenice da smo 16-ta ruka”, naveli su iz Naše stranke te dodali da će podržati predloženi saziv vlasti, ali da neće potpisati nikakav sporazum s A-SDA.

Bunić je u mandatu 2012-2016. bio načelnik Bužima, kao kadar SDA, ali je, nakon što nije dobio podršku glasača za novi mandat na posljednjim lokalnim izborima, napustio ovu stranku i prešao u SBB. Za probleme u bužimskoj SDA nakon izgubljene načelničke pozicije Bunić je uvijek u nekom drugom pronalazio krivce, a svoju “lojalnost” toj stranci početkom 2018. godine pokazao je prelaskom u redove SBB-a, i to izravno iz takozvanog odbora za očuvanje SDA Bužima.

 

Vrisak.info/ http://www.vrisak.info/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.