Pitali smo (grado)načelnike Hrvate, je li Komšić persona non grata? Evo koji nam nisu odgovorili!

Vrijeme:2 min, 3 sec

 

 

Zašto navedeni šute ne znamo, ali smatramo kako bi velika većina Hrvata iz njihovih gradova i općina svakako voljela čuti njihov stav jednako kao i mi. 

 

Povodom očitovanja (grado)načelnika i predsjednika gradskih/općinskih vijeća Čapljine, Ljubuškog, Gruda, Posušja, Širokog Brijega, Kiseljaka, Kreševa, Fojnice, Busovače, Viteza, Novog Travnika, Travnika, Gornjeg Vakufa/Uskoplja, Jajca, Dobretića, Bugojna i Usore kako je u njihovim gradovima/općinama novoizabrani hrvatski član Predsjedništva BiH (izabran glasovima Bošnjaka) Željko Komšić persona non grata upućujemo Vama (grado)načelnicima Mostara, Tomislavgrada, Livna, Kupresa, Prozor – Rame, Ravnoga, Žepča, Vareša, Orašja, Odžaka i Domaljevca slijedeći upit:

Je li u Vašoj općini/gradu Željko Komšić persona non grata?

Ovo je sadržaj maila kojega je Vrisak.info, u srijedu 17. listopada 2018. godine, uputio gradonačelnicima Mostara i Livna te načelnicima općina Tomislavgrad, Kupres, Ravno, Prozor-Rama, Žepče, Vareš, Domaljevac – Šamac, Odžak i Orašje. U pitanju su, dakle, (grado)načelnici gradova i općina u Federaciji BiH iz reda hrvatskog naroda.

Do zaključenja ovog teksta (ponedjeljak, 22. listopada 2018., 11:40 h) odgovor smo dobili od Grada Livna koji nam je u privtku poslao članak s portala Livno Online u kojemu između ostaloga gradonačelnik Luka Čelan ističe slijedeće:

„Nažalost, zahvaljujući pravnom okviru koji postoji u BiH pripadnici jednog naroda Hrvatima su na proteklim izborima izabrali predstavnika u Predsjedništvu BiH. Grad Livno ne podržava ovakav način izbora hrvatskog člana Predsjedništva“, kazao nam je gradonačelnik Čelan te dodao da treba ustrajati u borbi za jednakopravnost i konstitutivnost Hrvata u BiH i zalagati se za ustavna zakonska rješenja kada je u pitanju izborni zakon.”

Načelnici sve tri općine Županije Posavske, odnosno Odžaka, Orašja i Domaljevac – Šamca portalu Vrisak.info poslali su očitovanje u kojemu su između ostaloga jasno kazali: “Za nas Željko Komšić nije hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine kojeg su izabrali Hrvati. Smatramo, kao i druge općine s većinskim hrvatskim stanovništvom, da su u Predsjedništvu BiH izabrana dva bošnjačka člana, odnosno da je Komšić izabran bošnjačkim glasovima na poziciju koja pripada Hrvatima”…

Odgovor, dakle, nismo dobili od slijedećih gradova i općina u kojima su Hrvati (grado)načelnici: Mostar, Tomislavgrad, Kupres, Ravno, Prozor-Rama, Vareš i Žepče. Pretražili smo i ostale medije u potrazi za njihovim odgovorom na navedenu temu, ali isti nismo pronašli ni na jednom od njih.

Zašto navedeni šute ne znamo, ali smatramo kako bi velika većina Hrvata iz njihovih gradova i općina svakako voljela čuti njihov stav jednako kao i mi!

 

Vrisak.info/ http://www.vrisak.info/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)