SDA PREDSTAVILA KANDIDATE Izetbegović: Borite se, hoću da vas vidim pa će biti i pozicija

0

 

Oni koji su rječiti, borbeni i koji ne daju na ono na šta se ne smije dati ostvarit će karijeru na drugim pozicijama, a ne samo u parlamentu i zakonodavnoj vlasti. Borite se i hoću da vas vidim. Zaslužujemo pobjedu na svaki način i ne vidim tome alternativu, rekao je Izetbegović.

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović danas je stranačkim kandidatima iz Kantona Sarajevo koji će se na ovogodišnjim Općim izborima boriti za državnu, federalnu i kantonalnu razinu vlasti, poručio da budu agresivniji i da „šutnje ne smije biti“.

– Oni koji su rječiti, borbeni i koji ne daju na ono na šta se ne smije dati ostvarit će karijeru na drugim pozicijama, a ne samo u parlamentu i zakonodavnoj vlasti. Borite se i hoću da vas vidim. Zaslužujemo pobjedu na svaki način i ne vidim tome alternativu – rekao je Izetbegović.

Poželio je sreću svim kandidatima te izrazio uvjerenje da će pobjedu odnijeti kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

– Naša misija je očuvanje cjelovite i demokratske BiH. U narednih osam godina vizija nam je da naša zemlja postane članica Europske unije i NATO saveza, da ima modernu ekonomiju od koje ljudi mogu normalno da žive, da ima efikasnu administraciju i da svaki čovjek konačno bude ravnopravan i da ne bude obespravljenih. Mi ćemo u tome i uspjeti – kazao je Džaferović.

Zbog buduće pozicije ističe da ga, pored časti, obuzima osjećaj i velike odgovornosti, koju je, kako kaže, lakše nositi kada vidi da unutar SDA širom BiH postoje pametni i sposobni ljudi.

Njima je potpredsjednik stranke, predsjedavajući Vijeća ministara BiH i nositelj liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić rekao kako je siguran da će snagom argumenta uvjeriti i objasniti biračima kako trebaju “dati glas najdržavotvornijoj stranci u BiH”.

– To je jedini garant da će se stvari nastaviti kretati u pozitivnom smjeru. U narednom mandatu daytonsku fazu zamijenit ćemo briselskom – fazom razvoja ekonomije. Pripremili smo projekte i novac za dinamiziranu cestogradnju u naredne četiri godine. U ovom trenutku na raspolaganju imamo osiguranih milijardu i 100 milijuna eura čija je isključiva namjena cestogradnja u BiH – rekao je Zvizdić.

Ponos što na Općim izborima predvodi listu za Zastupnički dom Parlamenta FBiH, izborna jedinica 11, izrazio je Asim Sarajlić navodeći da se na njoj nalaze dokazani borci i heroine obrane.

– Vjerujte svojim očima i iskustvima. Nama trebaju provjerena rješenja za vrijeme koje dolazi. SDA ima timove i oni donose rezultat. Samo se tako možemo oduprijeti izazovima – naglasio je Sarajlić.

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara