BOŠNJACI BIRAJU Bosna i Hercegovina ili prevarant Komšić

Vrijeme:2 min, 28 sec

 

Okrenuo je svoj “mitraljez” prema Mostaru. Cilj mu je, veli, pobjediti Čovića, prekinuti veze Hrvata s Hrvatskom, kako bi “spasio BiH”. On je kandidat “iz reda hrvatskog naroda” za člana Predsjedništva BiH, koji se na popisu stanovništva izjasnio kao “Bosanac”. Materinji jezik mu je “bosanski”, a članstvo njegove raspadajuće Demokratske fronte kao i biračko tijelo predominantno bošnjačko. U ratu je branio BiH tako što se borio u redovima tzv. Armije RBiH koja je ubijala njegove bivše sunarodnjake, protjerivala ih, palila i pljačkala hrvatske kuće. Njegova se vojska, kaže, borila za “civilizacijske vrijednosti”.

Piše: Milan Šutalo, Hrvatski Medijski Servis

Uvjeren je kako će pobjediti Čovića iako ga podupire zanemariv postotak Hrvata. On je, ustvari, megdanžija koji želi poraziti protivnika u praznom ringu. Da je izmjenjen Izborni zakon na način da predstavnici Hrvata, kao i Bošnjaka, biraju, sukladno Ustavu BiH, svoje predstavnike u Predsjedništvo BiH, Komšić bi se sakrio u mišju rupu, jer su njegovi izgledi, u tom slučaju, da pobjedi Čovića, među Hrvatima ravni nuli. Dok će prema najnovijem istraživanju javnog mjenja za Čovića glasovati gotovo 70 posto Hrvata, njega prema istom istraživanju podržava tek nešto više od 1 posto građana hrvatske nacionalnosti.

On zna da je jedini način da sjedne u stolicu hrvatskog člana Predsjedništva poraziti i poniziti, ne Čovića, već one koje bi po Ustavu trebao predstavljati- vlastite, bivše sunarodnjake. Bivše, jer se na izborima izjasnio kao Bosanac, a ne Hrvat. Da bi se ponovo pokušao domoći Predsjedništva BiH slagao je Središnje izborno povjerenstvo BiH da je Hrvat, koje, na žalost, nema mogućnosti poništiti mu kandidaturu.

Otvoreno zagovara građanski koncept, što je tek eufemizam za bošnjačku državu. Dok se Čović zalaže za funkcionalnu BiH, državu tri suverena i jednakopravna naroda i svih građana, koju će u institucijama vlasti predstavljati izabrani predstavnici tih naroda, Komšić se otvoreno zalaže za rušenje ustavnih temelja Bosne i Hercegovine.

On nema programa, ne nudi ništa. Njegova jedina karta na koju igra je zastrašivanje Bošnjaka Čovićem koji, eto, s Dodikom hoće podjeliti i srušiti BiH, a on je taj koji će ga u tome spriječiti, ako Bošnjaci glasaju za njega i tako preglasaju Hrvate. Dok ih potiče na zlo, Bošnjaci bi trebali imati na umu i onu narodnu koja kaže “ne čini drugom ono što ne želiš da drugi tebi čini” i “zlo učinjeno drugom, ne može ti donijeti dobro”. I, prepustiti Hrvatima da sami izaberu svog predstavnika u Predsjedništvo.

Njegov izbor u Predsjedništvo značio bi, tvrdi, 2:1 za Bosnu i Hercegovinu. U prijevodu dva predstavnika Bošnjaka, jedan srpski i ni jedan hrvatski u državnom vrhu BiH za njega je pobjeda Bosne i Hercegovine. Jeste, ali Pirova. Jer takva BiH, tronožac, bez jedne noge, ne može (dugo) opstati. Vjerovati je kako su Bošnjaci toga svjesni i kako mu svojim glasom na izborima 7. listopada, neće pomoći srušiti Bosnu i Hercegovinu. I da će se između jedino moguće tronacionalne Bosne i Hercegovine i prevaranta Komšića opredjeliti za Bosnu i Hercegovinu.

 

HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)