ZAVNOBIH 2 Mostarski antifašisti najavili revoluciju, evo što spremaju

Vrijeme:1 min, 19 sec

 

Udruga antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata Mostar najavila je u utorak na konferenciji za medije više aktivnosti vezanih za obilježavanje 70-te godišnjice od osnivanja tog pokreta na razini BiH.

Predsjednik UABNOR-a Mostar Sead Đulić najavio je da to neće biti klasično obilježavanje godišnjice, nego će biti upriličen niz aktivnosti, s obzirom, na – kako je rekao – jačanje fašizma u BiH.

Đulić je uz ostalo najavio i održavanje Sabora antifašista BiH, svojevrsnog drugog ZAVNOBIH-a, 22. rujna u Mostaru, kojim se želi usvojiti antifašistička deklaracija.

“Ove godine i u ovom trenutku nije ključni cilj bio da mi obilježimo samo tih 70 godina, to je moglo i jednom akademijom, malo prisjećanjem itd., nego nam je ideja da pokušamo u ovom vremenu pojačanih pojava neofašizma, fašističkog djelovanja, na kraju krajeva, neofašističkih istupa – da sad ne ponavljam ulice, škole, institucije i tako dalje – dakle, globalno u cijeloj državi fašizam i ideje fašizma su u značajnom porastu”, rekao je Đulić.

Tijekom pres-konferencije, Đulić se osvrnuo i na nedavnu obnovu Partizanskog spomen-groblja u Mostaru, rekavši da se zapravo ne radi o obnovi, već o daljnoj devastaciji i uništavanju tog spomenika neprocjenjive vrijednosti.

Đulić je negirao i legitimitet odbora koji je rukovodio tom obnovom, rekavši da se ovo tijelo samo imenovalo i samo raspustilo.

“Netko za to mora odgovarati. Mi prikupljamo sve materijale, poduzimamo mjere i netko će odgovarati za to što je nanio zlo spomeniku, što ga je skrnavio, a bogami i što se lažno predstavljao i obmanuo javnost”, rekao je Đulić, prenose lokalni mostarski portali.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)