Topnici duboke države ili multi-kulti-Soros-me-plaća dernek

Vrijeme:3 min, 52 sec

 

Već je svima jasno da su filozofski fakulteti diljem kugle zemaljske zapravo rasadnici liberalno-fašističkih ideja, a u biti sljednici neuspjelog ekonomskog marksizma koji se u međuvremenu, posredstvom t. zv. Frankfurtske škole sredinom prošloga stoljeća, preobrazio u kulturni marksizam, odnosno sve one „napredne“ ili „progresivne snage koje danas promiču političku korektnost, „toleranciju“, „jednakost“, ljudska „prava“, LGBTIQČŠŽ…, istodobno rušeći sve dosadašnje vrijednosti čovječanstva, napose one kršćanske.

Osim činjenice da je sve to protuprirodan i protuljudski blud, pitanje je tko financira sve te „visokoznanstvene“ t.j. sveučilišne aktivnosti/aktivizme, zapravo topnike duboke države?

Živimo u doba tržišnog kapitalizma (Hrvatska, doduše ne, ali većina zapadnog svijeta da) te bi, sukladno tomu, države koje za cilj imaju gospodarski i tehnološki razvitak, ali ne samo države, nego i korporacije, odnosno svi kojima je cilj na tržištu ostvariti višak vrijednosti, trebalo poticati prirodoslovne i tehničke znanosti (ostalo nit’ nisu znanosti). Dakle, tko u doba takvog tržišnog kapitalizma plaća i financira beskorisne, neuporabljive i k tomu polupismene bezveznjake kojima je cilj naprosto iritirati okolinu rušeći uvriježene većinske vrijednosti i vrjednote? Pored država pokleklih pred liberalnim fašizmom, raznorazni milijarderi poput Clintona, Sorosa, Rothschielda i sličnih, čije krajnje namjere zapravo ni ne znamo, ali ne slute na dobro.

Ipak, znamo gdje su i dobro su raspoređeni: u SAD-u trenutno ruše Trumpa, u Francuskoj i Njemačkoj podržavaju Macrona, t.j. Merkel te vode promigrantsku politiku, u Norveškoj pokušavaju ozakoniti nekrofiliju, zoofiliju, pedofiliju (nakon uspješno ozakonjenje, bratske im homoseksualnosti) i t.d., a u zemljama bivše Jugoslavije, istu pokušavaju oživjeti. Na sve smo to pomalo već navikli i prihvatili ih; jer moramo, jer živimo u demokratskim poredcima.

Stoga ne čudi, budimo konkretni, što će se na Filozofskom fakultetu u Rijeci održati ljetna škola „Equality and Citizenship“, što je tipičan oblik međunarodne kulturno-marksističke suradnje (zbog čega je Orban istjerao Sorosa iz Mađarske). Krvna zrnca navodno ne smijemo brojiti, ali na sljedećoj poveznici možete vidjeti „hrvatske“ predstavnike, a ne treba ulaziti ni u teme iza čijih se „umnih“ ili „općeljudskih“ naslova skriva krajnja podmuklost te izrazita zlonamjernost popraćena finom količinom nepismenosti.

No, ono što smijemo brojiti jesu kalendarski dani. Svatko će se začuditi što ta „filozofska“ ljetna „škola“, a u biti multi-kulti-Soros-me-plaća dernek počinje ni manje ni više na državni blagdan, točnije 25. lipnja – Dan državnosti. To otvara niz pitanja, napose pravno-političkih, počev sa sljedećim: u kojem će se svojstvu pojaviti domaći sveučilišni profesori, odnosno rektorica riječkog Sveučilišta? Hoće li okupljene pozdraviti i održati predavanje u svoje osobno ime, u svojstvu privatne osobe ili u funkciji rektora t.j. sveučilišnog profesora? Ako potonje, hoće li to biti plaćeno ili se radi o volontiranju? Sveučilište je autonomno, ali je korisnik proračunskih sredstava, a nadzor nad njim provodi nadležno ministarstvo. Ako se ne volontira, hoće li biti uvećana satnica budući se radi o neradnom danu? Je li se zbog „više para“ odabrao neradni dan? Sveučilište mora platiti i „outsourcing“ za sve koji će morati doći na posao na Sveučilište neradnim danom.

Pokrovitelj te ljetne škole je EPK 2020 što znači da su umiješani lokalna jedinica (grad Rijeka), ali i Ministarstvo kulture na čelu s ministricom Obuljen. Je li ovakvo rastrošno ponašanje i pokroviteljstvo države i grada ono što je Plenković na lijepom hrvatskom nazvao „acquis“ Europske unije?

Nadalje, imamo i politički problem sa započinjanjem bile čega na državni praznik od strane ljudi koje plaća država. Neka pitaju svoje kolege iz drugih zemalja je li njima zamislivo bilo što javnopravne naravi započinjati na državni blagdan? Odgovor će u 100 „odsto“ biti niječan. Samim time, kakva se poruka šalje kolegama raznoraznih sveučilišta o odnosu spram vlastite države i njezinih državnih praznika, pogotovo ako se radi o Danu državnosti? Što drugovi nisu tu svoju ljetnu soroševsku zajebanciju počeli 22. lipnja kad već neke od tema nose naziv: „Précis to The Meaning of Partisanship“, „Epistemic Value of Partisanship“, „How Can a Partisan Be a Good Ally?“, „Partisanship, Public Justification, Compromise“… Krasne su im teme, baš za pokroviteljstvo Obersnela (SDP) i Obuljen („H“DZ).

Ipak, možda sve to promatramo na krivi način. Vjerojatno su odabrali 25. lipnja za početak svoje ljetne škole upravo kako bi izrazili te iskazali osobni prosvjed što se Dan državnosti obilježava na spomenuti nadnevak, a ne 30. svibnja, na dan konstituirajuće sjednice Hrvatskog sabora. Trenutna vlada za sve traži „široki društveni konsenzus“; kud većeg konsenzusa kad Filozofski fakultet u Rijeci i grad Rijeka na čelu s Obersnelom podržavaju 30. svibnja kao Dan državnosti. Ne treba biti previše optimističan, ali izgledno je da već najesen možemo očekivati povratak obilježavanja Dana državnosti na 30. svibnja, pogotovo ako to podupiru i SDP i HDZ.

 

L. C./HRSvijet.net/http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)