Dalić: “Ne prođemo li Dansku, što smo učinili? Hodali mjesec dana bezveze po Rusiji. Mogli smo svi biti na moru”

Vrijeme:2 min, 12 sec

 

 

Ma čovjek je ljudina. Izbornik koji kaže što misli bez puno nepotrebnog razglabanja.

 

Na današnjoj press konferenciji novinarima se obratio izbornik Zlatko Dalić. Nakon dominacije u grupi D i sve tri pobjede, hrvatski izbornik smiruje strasti.

“Šanse da pobijedimo Dance su 50:50. Nikoga nećemo podcijeniti i moramo maksimalno koncentrirani ući u utakmicu. Očekuje nas tvrda utakmica u kojoj se sastaju dva različita stila nogometa. Mi moramo nametnuti svoj i proći u četvrtfinale.Eriksen je njihov najopasniji igrač, igrač koji može iz ničega stvoriti priliku i riješiti utakmicu. On i Luka su slični igrači”, kazao je Dalić te objasnio zašto je Modrić igrao:

“Što Vam je ljudi, kakva FIFA i njihovi pozivi da Luka mora igrati. Sada ću Vam sve objasniti. Prvo sam htio Luku uvesti nekih 30 minuta u igru kako bi imao kontinuitet nastupa, a kasnije sam se ipak odlučio staviti ga od prve minute. Znao sam kako će ovi igrači koji su dobili priliku protiv Islanda biti 20% bolji ako igraju uz Modrića. Luka svojom igrom čini boljima i svoje suigrače. On se složio da želi igrati, nije bio opterećen kartonima i to je cijela priča.”

Dotakao se Dalić i žutih kartona koji se ne brišu u nokaut fazi.

“Imamo dosta igrača sa žutim kartonom i to bi mogao biti problem. Razgovarao sam s igračima i oni znaju što im je činiti. Ako bude potrebe da se protiv Danske napravi prekršaj za žuti kako bi spriječili njihov napad, to moraju učiniti. Jednostavno je tako, moraju se žrtvovati. Upozorio sam ih da ne dobiju karton zbog prigovora i sličnih gluposti, a što se tiče igre, pravi prekršaj kada se mora. Što se tiče ozljeda, hvala Bogu, njih nema. Umorni jesmo, ali umorni ste i Vi novinari, umoran sam i ja od svih tih letova, ali moramo skupiti snagu i dati svoj maksimum.”

Izbornik je zadovoljan igrom u skupini, ali sada treba dobiti u osmini finala.

“Sjajno smo igrali u grupi i ostvarili tri pobjede. Nisam previše zadovoljan igrom protiv Islanda, ali ponovno skidam kapu dečkima. Pobjeda nad Argentinom će ući u povijest hrvatskog nogometa, ali okrenimo se budućnosti. Slijedi Danska i osmina finala. Napravili smo sjajne stvari u ove tri utakmice, ali ako to ne potvrdimo protiv Danske, onda će ostati jedan veliki žal. Ja vjerujem da možemo proći dalje, a onda se otvaraju velike mogućnosti. Ponavljam, moramo dobre igre iz grupe potvrditi protiv Danske. U protivnom, što smo radili – hodali mjesec dana po Rusiji i vratili se kući. Mogli smo svi biti na moru. To je moje mišljenje, a Vi recite što hoćete…”

 

Dnevnik.ba/ T.R./ https://www.dnevnik.ba/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)