VIDEO: TRAGEDIJA U RUSIJI U požaru poginulo 41 dijete – Putin odao počast

Vrijeme:59 sec

 

 

U požaru u trgovačkom centru u Kemerovu poginulo je 41 dijete, prenosi ruska novinska agencija Interfax pozivajući se na popis žrtava. Na popisu su imena 64 poginula, među kojima je 41 maloljetnik, navodi agencija. Požar u trgovačkom centru u Kemerovu u Sibiru izbio je u nedjelju na posljednjem četvrtom katu gdje se nalazio kompleks kinodvorana i igranionica.

Petnestak osoba i dalje se nalazi u bolnici u utorak. Veliki broj žrtava pripisuje se ignoriranju mjera sigurnosti. Izlazi u slučaju nužde bili su blokirani, a zaštitar trgovačkog centra isključio je protupožarni alarm nakon izbijanja požara. Vlasti su privele nekoliko osoba na ispitivanje.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ClmGC3Nv7PY

 

 

Ruski predsjednik Vladimir Putin doputovao je u Kemerovo kako bi odao počast poginulima u požaru u trgovačkom centru. Putin je položio cvijeće kod zida trgovačkog centra “Zimska višnja”. Lokalno stanovništvo također donosi cvijeće, svijeće i igračke na to mjesto koje je postalo memorijal stradalima u požaru. Predsjendik je kritizirao sigurnosne mjere trgovačkog centra.

Regija Kemerovo, središte rudarstva i teške industrije u zapadnom Sibiru, proglasila je tri dana žalosti.

 

https://www.youtube.com/watch?v=n6iIexxTUok

 

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)