DIPLOMATSKI RAT Moskva: “Neprijateljski korak zemalja koje su stale uz London neće proći bez odgovora”

Vrijeme:1 min, 13 sec

 

Ministarstvo vanjskih poslova Ruske Federacije je izrazilo snažan prosvjed u vezi s odlukom nekoliko zemalja članica EU i NATO pakta da protjeraju ruske diplomate.

Ovaj korak u ruskom Ministarstvu vanjskih poslova smatraju neprijateljskim, a ne kao reakciju na izazove, uzroke i da se pronađu oni koji su odgovorni za trovanje bivšeg pukovnika obavještajne agencije GRU i njegove kćeri u Salisburyu.

“Ovo je provokativna gesta zloglasne solidarnosti s Londonom zemalja koje su vjerovale na riječ vlastima Velike Britanije u takozvanom “slučaju Skripal” i nitko se nije potrudio razumjeti okolnosti incidenta, a nastavlja se napadačka linija do eskalacije situacije”, navodi se u priopćenju objavljenom danas na službenoj stranici ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

Optužbe Rusije za trovanje Skripala je rusko Ministarstvo vanjskih poslova nazvalo “čistkom”, još jednom naglasivši kako Velika Britanija nije dala nikakve dokaze o krivnji Moskve. Dakle, ne objašnjavajući incident i odustajanjem od zajedničke istrage vlada Velike Britanije de facto prosuđuje na temelju i ima pristran i licemjeran stav, naglasio je ministarstvo.

Osim toga, izjava pojašnjava kako ruska strana nema nikakvih podataka o incidentu u Salisburyu.

Međutim, kao što je navedeno u Ministarstvu vanjskih poslova, sada ima objektivne i sveobuhvatne podatke o britanskim saveznicima koji slijepo slijede načelo euroatlantskog jedinstva nauštrb zdravog razuma, normi civiliziranog međudržavnog dijaloga i načela međunarodnog prava.

“Neophodno je da ovaj neprijateljski korak skupine zemalja ne prođe bez odgovora i mi ćemo reagirati na njega”, poručila je Moskva, navodi Logicno.com.

 

Dnevnik.ba/http://dnevnik.ba /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)