Plenkovićeva stabilnost : Broj iseljenih dostigao broj rođenih

Vrijeme:1 min, 33 sec

 

Pramac pod vodom, a kapetan o stabilnosti

Čega se pametan srami, time se budala ponosi.

– Hrvatska narodna poslovica

 

Svako malo može se od predsjednika Hrvatske vlade čuti kako je njegova „mainstream“ politika osigurala stabilnost, jer mu, naravno, vrag ne da mira i zna dobro Andrej Plenkovićda to nije istina. A istina je da je Plenkovićeva stabilnost, međutim, čisti eufemizam za povratak na poredak unutarnje korupcije i uhljebljivanja kojega je tek neznatno bila poljuljala Oreškovićeva vlada, da bi mu sigurnost vratila prije ljeta sklopljena HDZ-ova koalicija s HNS-om i SDSS-om.

Međutim, hvaljenje političkom stabilnošću i statusom quo u trenutku kada je broj iseljenih dostigao broj rođenih u normalnim bi okolnostima za političara trebalo predstavljati političko samoubojstvo. Ali to naravno ne vrijede i u Hrvatskoj. Takvim hrvatskim političarima većina medija, koji su mahom u stranom vlasništvu, naravno, drži svijeću.

A brojevi su šokantni kada se stave jedni pored drugih, kako je to učinio portal Direktno.hr na svojoj naslovnici. Broj rođenih 2016. prema podatcima Državnog ureda za statistiku iznosio je 37.706, dok je broj iseljenih prema istom izvoru iznosio 36.436. I to je samo službeni broj iseljenih, dok je stvarni broj onih koji su se uputili preko granice zacijelo veći. Dakle, koliko se djece rodilo, toliko je mahom mladih i školovanih prošle godine iselilo. To nije pad stanovništva, to je kraj! To je alarm za uzbunu da je trenutni model vladanja Hrvatskom apsolutno neodrživ i vodi izravno u vrlo brzu propast. Ali, ne, najodgovorniji za sadašnjost i budućnost Hrvatske se hvali političkom stabilnošću, statusom quo.

Čitatelji su vjerojatno primijetili da još uvijek u ovom kratkom osvrtu uopće nismo iznijeli podatak o broju umrlih prošle godine, jer je i ovo do sada bilo do kraja poražavajuće. No, radi potpunosti, recimo i to. Broj umrlih prošle godine iznosio je 51.542.

 

mm/HKV/http://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)