Pro Mene Hrvatska : Prigovor na rad liječnika obiteljske medicine dr. med. Zlatko Grubač (Vinkovci)

Vrijeme:3 min, 11 sec

 

 

HRVATSKA LIJEČNIČKA KOMORA

SREDIŠNJI URED ZAGREB

POVJERENSTVO VUKOVARSKO SRIJEMSKE ŽUPANIJE

 

n/p MINISTARSTVO ZDRAVSTVA RH-KABINET

n/p HRVATSKI ZAVOD ZA ZDRAVSTVENO OSIGURANJE-DIREKCIJA

n/p DOM ZDRAVLJA VINKOVCI-RAVNATELJSTVO

n/p PRAVOBRANITELJICA ZA OSOBE S INVALIDITETOM

 

MEDIJIMA

 

PREDMET: Prigovor na rad liječnika obiteljske medicine dr. med. Zlatko Grubač (Vinkovci), dostavlja se

 

Poštovani

 

Slijedom prigovora Udruge NEURON Zagreb, koja je član Pro Mene Hrvatska, ulažemo oštar prigovor na ponašanje dr. med. Zlatko Grubač, liječnika obiteljske medicine u Vinkovcima. Liječnik je prvi put kontaktiran 2015 godine od strane Udruge NEURON Zagreb, na traženje  pacijenta Mato Veselčić iz Vinkovaca, koji boluje od ALS-a, a tijekom pripreme projekta osobne asistencije od strane Udruge NEURON Zagreb, prema Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Kako na traženje obitelji liječnik NIJE HTIO izdati Barthelov indeks, ni nakon reakcije udruge NEURON Zagreb, koji je sastavni dio dokumentacije za osiguravanje osobnog asistenta, gosp Velečić ostao je bez nužne potpore.

Prigovor je upućen Hrvatskoj liječničkoj komori (30.11.2015), no Udruga NEURON Zagreb, NIKADA nije dobila odgovor, pa je pretpostavka da se prema liječniku nije nit postupalo.

Ispravite nas ukoliko griješimo!

 

U ovom trenutku otvorila se mogućnost ponovne prijave, te se situacija ponovila.

 

Ovog puta smo direktno telefonski kontaktirali liječnika-gosp Grubača, koji je bio iznimno bezobrazan, te upotrijebio riječi koje u ovom trenutku nećemo citirati. Osnovno rečeno jest: „To nije moj posao i ne želim se s tim xxx. Ne surađujem ni s kim i neću svoje vrijeme trošiti na vas. Tko ste opće vi. Ako hoćete pošaljite mi službeni dopis!“ (uz galamu)

Odgovoreno je da ćemo poslati dopis odmah, ali da nam da e-mail, na što je uslijedila nova galama: „…Nemam e-mail, pošaljite poštom ili pošaljite obitelji pa neka mi oni donesu!“, te se začulo KLIK (spuštanje slušalice).

 

 

Možemo u ovom trenutku lamentirati o postojanju civilnog sektora koji za male novce odrađuje rudarski posao koji bi trebale raditi državne institucije!

Možemo se pitati i je li mjera osobnog asistenta kvalitetno provedena i provodi li se kvalitetno u ovom trenutku! Naše mišljenje je da se ova mjera provodi VATROGASNO bez komunikacije među ministarstvima, pa otud i problemi!

Možemo o nizu problema vezanim za pacijente s ALS-om; od činjenice da sami liječnici ne znaju o čemu se radi pa do njegovatelja i sestara u bolnicama!

 

No, mi bismo u ovom trenutku isključivo o dr. Zlatku Grubaču, ako je moguće i to slijedom Vašeg poziva medijima, kojima se sada i mi obraćamo,  http://lijecnik.hr/vijesti/hlk-poziva-medije-da-o-svakom-neetickom-ponasanju-lijecnika-obavijeste-nadlezne/ , a koji ste uputili  samo nekoliko dana nakon e-mail.a Udruge NEURON Zagreb, a na koji niste odgovorili.

 

 

Hipokra(i)tove zakletve na stranicama komore, ministarstva, županijskih povjerenstava, Bijelog telefona i sl. NEMA, ali postoji tekst zakletve na drugim mrežnim stranicama, pa jedan od linkova dostavljamo http://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=20909

 

Što u njoj piše znate bolje od profesora, pa Vas molim da u skladu s njom i postupite te da poduzmete sve radnje slijedom Etičkog kodeksa i Pravilnika komore, Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Zakona o zaštiti prava pacijenata te inim vrlo lijepo uglazbljenim zakonskim dijelima, kojima nedostaje dirigent, a počesto i prva violina.

 

Ujedno molim, nemojte pogrešno interpretirat onaj dio koji kaže „…svi liječnici moja su braća…“; pogrešno interpretiranje u narodu se tumači na način „Vrana vrani oči ne kopa“,       a nismo jednom svjedočili ovakvom ponašanju.

 

Očekujemo Vaš odgovor u iznimno kratkom roku, nakon čega ćemo cijeli slučaj prijaviti DG SANTO ili u prijevodu Europskoj Komisiji, a obzirom na predstojeći kongres u Briselu 27.travnja 2017.

 

 

S dužnim poštovanjem svim liječnicima koji savjesno obavljaju svoj posao,

 

 

 

Maja Raguz

Pro Mente Hrvatska

 

 Hrvatsko nebo

 

2 thoughts on “Pro Mene Hrvatska : Prigovor na rad liječnika obiteljske medicine dr. med. Zlatko Grubač (Vinkovci)

  1. Simply wish to say your article is as amazing. The clearness in your post is just nice and i could assume you’re an expert on this subject. Well with your permission let me to grab your feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please carry on the gratifying work.

  2. What i don’t understood is in reality how you’re now not really a lot more smartly-favored than you might be now. You’re very intelligent. You understand therefore significantly in terms of this topic, produced me personally believe it from a lot of numerous angles. Its like women and men are not interested except it is one thing to accomplish with Woman gaga! Your own stuffs outstanding. Always care for it up!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)