HRVATI MZ BUKINJE U TUZLI BOŽIĆ DOČEKUJU UZ FEKALIJE – GRADSKE VLASTI I GRADONAČELNIK JASMIN NE ŽELE REAGIRATI

Vrijeme:2 min, 27 sec

 

U Tuzli niz ulicu teče potok fekalija niko ne želi reagirati, fekalije dočekale zimu te zaleđene izravno ugrožavaju živote vozača, sve uredno prijavljeno desetak puta ali koga briga!

 

 

Apel mještana iz Bukinja u Tuzli

 

Zbog čega smo kažnjeni od strane gradske uprave?

 

U ulici 21. decembar u naselju Bukinje u općini Tuzla već skoro godinu dana putem ističe kanalizacija i otpadne vode. Nakon ljetnog doba i nesnošljivog smrada zbog fekalnih voda došla je zima i zaleđena cesta koja opet predstavlja opasnost za svakog stanovnika.

Kata Šimić čija kuća se nalazi uz samu cestu kaže da svaki dan moli Boga da neko ne nastrada, a što je itekako moguće. Kata Šimić je istakla „Mi koji ovdje živimo znamo za ovaj led, ali kad neko naiđe ko ne zna to je prava opasnost da se zabije u ogradu i nastrada, a to bi tek bila tragedija.  Vidite da je led na cijeloj cesti, a to je samo zato što niko neće da popravi cijev koja je pukla ili šta se već s njom dogodilo“. A upravo je Kata do sada zvala sve moguće Službe u gradskoj upravi tražeći da poprave tako jednostavan kvar, ali uzalud jer već godinu dana niko da nešto konkretno poduzme. „Zovem i svi obećaju da će napraviti, ali evo do danas ništa. Ljeti je to nesnošljiv smrad i izvor zaraze i naše svakodnevne nervoze jer trpimo, a nemoćni ste. Molila sam da izvrše sanaciju jer se svako jutro čovjek budi uz smrad, ali niko ništa. Kao da je neko odlučio da nas kazni, a ni sami ne znamo zbog čega. Ovo naš razum ne može da shvati da je neko spreman toliko poniziti običnog čovjeka“ dodaje Kata.

Predsjednik MZ Bukinje Goran Stojak napominje da je uputio desetak zamolbi i inicijativa Službi za komunalne poslove da neko sanira kanalizacijsku cijev, ali i put koji je oštećen zbog radova na izgradnji primarnog voda za centralno grijanje. „Ne znamo više kome da se obratimo i ko može pomoći običnom čovjeku da riješi ovako jednostavan problem. Pa ne tražimo mi nešto nemoguće već da onaj ko je izvodio radove dođe i popravi ono što je oštećeno. Zar je moguće da i pored svih problema koje stanovnici Bukinja trpe i na ovakav način neko iz gradske uprave nas želi još više kazniti i poručiti nam da ovdje više nema života. Mi smetamo jer tražimo samo život dostojan čovjeka i zato pozivamo gradonačelnika Jasmina Imamovića da javno odgovori zašto nadležne Službe ne žele da rade ili neće ili je on naredio da nas se na ovakav način kažnjava“ kaže Stojak.

Inače već duže vrijeme traje i borba stanovnika da se popravi cesta koja je izrovana usljed radova na sistemu centralnog grijanja, ali i to ostaje tek puki vapaj običnog čovjeka kojeg niko ne želi čuti.

 

Poštovani predstavnici medija, nadamo se da ćete objaviti ovaj naš apel.

 

U Tuzli 21.12.2016. godine                                                              MJEŠTANI ULICE 21.DECEMBAR

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)