Izv . prof . dr . sc . Kristijan Krkač : “SLUTIM KONJE”

Vrijeme:58 sec

 

“SLUTIM KONJE”

 

25 let nakon barem deklarativnog i formalno-pravnog, iako ne i gospodarskog, napuštanja komunizma, prof. Dean Duda izvješćuje javnost da je Fakultetsko vijeće FF-a u ZG izabralo Nevena Budaka kao predloženika za novog dekana, inače, navodno, zadnjeg sekretara Komunističke partije na tom fakultetu.

Ostavimo se sad pitanja radi li se ovde o klasičnoj de-legitimaciji za posel vlastitim nesretnim životopisom. Ostavimo se čak i individualno-psihološkog pitanja o vrsti konceptualnog čušpajza koji takvi državljani RH moraju imati u glavi e kak bi opće pojmili same sebe kao legitimne demokratske državljane.

Ono zanimljivo je 25 godina promatranja i konstantnog nerazumijevanja te čudnovate mijene iz komunističko-totalitarnog u demokratsko-liberalni mentalitet, za koju slutim, kao što neki „slute konje“, da je čisto „preseravanje“ (Frankfurt, 2005) kad se uvidi proporcionalan odnos između prihvaćanja političkog i neprihvaćanja gospodarskog liberalizma.

Ne mreš imati samo jedno bez drugog. Ili se ostavi svega i reci da si punokrvni totalitarist starog kova ili se posipaj pepelom i na tržište, pa koliko te plate toliko si i moš priuštit bit liberalan. Najlakše je biti liberalan za tuđe novce.

 

 

Izv . prof . dr . sc . Kristijan Krkač/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)