Lukin otac nije odolio pozivu: Zaton Obrovački uskoro postaje epicentar nogometne povijesti

Vrijeme:1 min, 21 sec

Za Luku Modrića sezona je sve samo ne gotova. U subotu ga čeka finale Lige prvaka i potom odmah nastavak priprema s reprezentacijom za Europsko prvenstvo. Usporedno s obvezama na travnjaku, kreće se i s obnovom njegove trošne obiteljske kuće.

Razloge ne treba daleko tražiti. Modrić je nogometni superstar i privlači pažnju gdje god se pojavi. Primjerice, rodna kuća našeg maestra je označena i na Google Mapsu, a turistički potencijal obnovljene kuće u Zatonu Obrovačkom je velik, prenosi Direktno.

Kako piše Jutarnji list, Zadarska županija je u dosluhu s Lukinim ocem našla idejno rješenje za obnovu trošne kuće što znači da će radovi uskoro krenuti.  “Smatramo kako bi projekt revitalizacije rodne kuće Luke Modrića i njeno stavljanje u društvenu funkciju potaknuo popularizaciju sportskih vrijednosti među mladima te bi se ujedno dodatno valorizirali uspjesi hrvatskog nogometa.

Držimo ovo projektom od šireg društvenog i gospodarskog značaja za lokalnu zajednicu ali i Republiku Hrvatsku”, poručila je ravnateljica Agencije Marina Dujmović Vuković.

Suvenirnica, spavaonica i turistički sadržaji

Dujmović Vuković tvrdi kako trošna kuća privlači posjetitelje bez obzira na nepostojeći sadržaj oko nje. “Rodna kuća Luke Modrića” kao kulturna znamenitos na Googleu ima 73 recenzije uz ocjenu 4,4.

Projekt će između ostalog od rodne kuće stvoriti  prezentacijsko – izložbeni centar, posjetiteljsko – prihvatnog centra i parkirališta.  Osim toga, planira se i veliko proširenje koje će obuhvatiti cjelokupnu turističku ponudu.

Gradit će se na više od 1.200 kvadrata. U centru će se moći i prenoćiti, izgradit će se spavaonica. Zarađivat će se sigurno i od prodaje suvenira, dresova… Netko je ozbiljno promislio o svemu i mogao bit to biti pun pogodak.

 

 

dnevnik.ba/Hrvatsko nebo