Featured Video Play Icon

Knjiga o životnom putu dr. Marka Veselice, političara i hrvatskog mučenika jugoslavenskoga komunističkog totalitarizma

Vrijeme:51 sec

 

Životni put Marka Veselice, a osobito njegovo iskustvo komunističkih sudskih progona za verbalni delikt i kazne te ukupno dugogodišnjeg tamnovanja, prikazani su u novoobjavljenoj publicističkoj knjizi ‘Zov savjesti‘. Knjigu su prikazali i ocijenili te o Veseličinu životu i djelu govorili glavna urednica Hvatske sveučilišne naklade kao nakladnika knjige Anita Šikić, priređivačića Snježana Veselica Majhut te povjesničar dr. Domagoj Knežević. Predstavljanje je održano, u sklopu Kliofesta – festivala povijesti, 8. svibnja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Na 170 stranica u izdanju Hrvatske sveučilišne naklade i Udruge HVIDRA-e Imotski, knjiga je sažeto biografsko svjedočanstvo o političaru, ekonomistu, hrvatskom rodoljubu i mučeniku, doktoru znanosti, publicistu i istaknutom hrvatskom čovjeku koji je bio jedan od najistaknuitijih sudionika Hrvatskog proljeća i dugogodišnji politički zatvorenik, a od 1989. i jedan od protagonista u razdoblju stvaranja novih stranaka odnosno ostvarenja sna o slobodi, pluralizmu, demokraciji i hrvatskoj državi.

O životu i djelu Marka Veselice (r. 1936 u Glavicama kod Sinja, umro 2017. u Zagrebu) može se sve osnovno pročitati OVDJE.

 

Hrvatsko nebo

One thought on “Knjiga o životnom putu dr. Marka Veselice, političara i hrvatskog mučenika jugoslavenskoga komunističkog totalitarizma

Odgovori