NJEMAČKI KANCELAR SE POŽALIO: Buka je prigušila postignuća vlade

Vrijeme:1 min, 3 sec

 

Njemački kancelar Olaf Scholz očekivao je, kako kaže, da će vlada tročlane koalicije koju predvodi funkcionirati jednostavnije i “manje dramatično”, prenosi Njemačka novinska agencija (dpa).

On sada priznaje da je teško voditi trostranački savez, rekao je u emisiji Radio Bremena u petak navečer. Pokazali su to neuspjeli pregovori o formiranju vlade demokršćana (CDU/CSU), Zelenih i liberala (FDP) nakon izbora 2017. godine.

“To mi je dalo naslutiti što bi mi se moglo dogoditi”, rekao je Scholz, socijaldemokrat koji od prosinca 2021. vodi vladu u kojoj su i predstavnici Zelenih i FDP-a.

Scholz se požalio da se puno govori o raspravama unutar vladajuće koalicije umjesto o rezultatima koje je Vlada postigla.

“Ovako velike brzine, toliko odluka nije se dugo dogodilo. Ali buka je sve to ugušila”, rekao je kancelar.

Scholz je rekao da je to depresivno i da se koalicija mora više hvaliti svojim uspjesima.

Kao primjer je izdvojio migracijsku politiku. Vlada je, rekao je, donijela najdalekosežnije odluke u posljednjih 20 ili 25 godina, uključujući zakon o državljanstvu, imigraciji kvalificirane radne snage i neregularnoj migraciji.

No umjesto da to bude u središtu pozornosti, raspravljalo se o tome “na kojim pojedinačnim propisima o platnim karticama treba raditi osam sati ili dva tjedna”, požalio se Scholz.

 

fenix-magazin.de/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)