BITKA ZA ČETVRTFINALE/DINAMO – PAOK: Prijenos u kasnijem terminu, Plavi idu po novi europski skalp

Vrijeme:1 min, 57 sec

 

Utakmica Dinamo – PAOK počinje u 21 sat. Tekstualni prijenos je na gol.hr-u.

U prvoj utakmici osmine finala Konferencijske lige Dinamo u Zagrebu od 21 sat dočekuje grčki PAOK. Uzvrat se igra sedam dana kasnije u Solunu. Tekstualni prijenos pratite na gol.hr-u.

Dinamo je do ovog susreta došao nakon što je iznenadio i izbacio španjolski Betis, na papiru jednu od najjačih momčadi Konferencijske lige. PAOK je pak preskočio prošlo kolo jer je uvjerljivo osvojio prvo mjesto u svojoj grupi u kojoj su još bili Eintracht Frankfurt, Aberedeen i Helsinki.

Sjećamo se i da je grčki klub u kvalifikacijama izbacio splitski Hajduk. Splićani su propustili velik broj prilika na Poljudu, a onda pokleknuli u Solunu s čak 3:0.

PAOK u nizu od tri pobjede, odradio sjajnu euro jesen

PAOK je u međuvremenu postao još jači te se u grčkom prvenstvu bori za naslov s također dobro nam ove sezone poznatim AEK-om. Crno-bijeli imaju bod više od Dinamova krvnika te tri više od Olympiacosa. U nizu od tri pobjede nakon što su prije toga remizirali s AEK-om te teško poraženi od Olympiacosa na svom stadionu.

Dižu se u formi, ali imaju problema s ozljedama u obrani. Jesen su odradili perfektno i pokazali moć u Europi, za razliku od hrvatskog predstavnika. No Dinamo je izgubljenu euro moć vratio velikim nokautom kluba iz jedne od najjačih europskih liga.

“Moramo paziti kada imamo posjed, PAOK je dobar u kontri i polukontri. Najveća snage je u napadačkom dijelu, dosta su kompaktni. Morat ćemo biti agresivni u duelima. Mentalno su jaka momčad. Naša je želja otići u Solun barem s jednim golom prednosti”, najavio je utakmicu Sergej Jakirović.

Dinamo u paklenom ritmu, navijači će pomoći

Problem za Plave mogao bi biti ubitačan tempo koji imaju posljednjih tjedana i ritam utakmica četvrtak-nedjelja. No tu će pomoći navijači kojih se očekuje preko 20 tisuća, baš kao i protiv Betis.

Najbolji igrač Dinama Bruno Petković nije pokazao naročitu formu na teškom gostovanju u Osijeku, a od njega i Martina Baturine očekuje se najviše protiv PAOK-a.

Prošli put Dinamo i PAOK igrali su prije 14 godina u skupini Europske lige. Oba puta slavili su Grci s 1:0, nadamo se drukčijem ishodu ovaj put.

Vjerojatni sastav Dinama:

Nevistić – Ristovski, Theophile, Bernauer, Perković – Mišić, Sučić – Špikić, Baturina, Hoxha – Pwetković

 

gol.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)