Ukrajinski dronovi pogodili brod ruske Crnomorske flote

Vrijeme:55 sec

 

Dronovi ukrajinske mornarice oštetili su patrolni brod ruske Crnomorske flote kod okupiranog Krima, priopćio je izvor iz ukrajinske obavještajne službe.

Ukrajinska pravda, vodeći ukrajinski medij, javila je jutros da je ruski patrolni brod Sergej Kotov, čija je cijena 65 milijuna dolara, tijekom noći pogođen plovnim dronom.

 

Andrej Jermak, šef ureda predsjednika Vladimira Zelenskog, objavio je na Telegramu da je „ruska Crnomorska flota simbol okupacije. Ona ne može biti na ukrajinskom Krimu”, u očiglednoj aluziji na napad.

Željeznički promet privremeno je obustavljen na mostu koji povezuje poluotok Krim s ruskim kopnom, navodi Telegram kanal dužnosnika koga je na Krimu postavila Rusija.

Promet na autoputu također je bio obustavljen nekoliko sati prije nego što je ponovo otvoren nešto prije sedam sati ujutru po srednjoeuropskom vremenu, navodi Telegram kanal ruske administracije koja upravlja mostom.

Reuters nije mogao provjeriti izvještaje. Rusko ministarstvo obrane nije odmah odgovorilo na Reutersov zahtjev za komentar.

Ukrajinska vojska priopćila je prošlog mjeseca da je uništila ruski desantni ratni brod u blizini Krima u operaciji mornaričkih dronova koji su probili lučni bok broda i uzrokovali njegovo potonuće.

 

hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)