Sattler na sastanku u Federalnom ministarstvu kulture i športa o revitalizaciji Počitelja

Vrijeme:1 min, 32 sec

 

U prostorijama Federalnog ministarstva kulture i športa, sukladno zaključcima s inicijalnog sastanka pokretanja inicijative za revitalizaciju Počitelja održanog u prosincu 2023. godine, održan je susret najvažnijih i najodgovornijih institucija i osoba, u skladu s propisanim nadležnostima djelovanja u prostoru nacionalnog spomenika, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Današnjem sastanku su, pored Federalnog ministarstva kulture i športa i federalne upravne organizacije u sastavu Ministarstva, Zavoda za zaštitu spomenika, nazočili predstavnici Delegacije Europske unije, Federalnog ministarstva prostornog uređenja, Federalnog ministarstva okoliša i turizma i Grada Čapljine.

Na ministarskom sastanku, kojim je predsjedavala ministrica Sanja Vlaisavljević, sudjelovali su specijalni predstavnik Europske Unije u BiH, Johann Sattler, sa suradnicima, Karelom Lizerotom, šefom Odsjeka za pravosuđe, migraciju i reformu javne uprave Delegacije EU-a, Sanjom Stanojević, političkom savjetnicom i Petrom Kraljevićem, ministrica Nasiha Pozder, ministar Željko Nedić, gradonačelnik Grada Čapljine Smiljan Vidić i ravnatelj Zavoda za zaštitu spomenika, Robert Stergar.

Nakon pozdravne riječi ministrice Vlaisavljević, Stergar je prezentirao prijedlog Akcijskog plana situacijske analize za povijesno gradsko područje Počitelj i razloge koji su doveli do potrebe za sveobuhvatnu analizu sadašnjeg stanja, te nužnost jasnog i koordiniranog pristupa koji bi trebao doprinijeti održivom upravljanju i razvoju Počitelja kao vrhunske turističke destinacije u BiH.

Nazočnima se obratio i veleposlanik Sattler, koji je zahvalio Ministarstvu i čestitao na inicijativi i kreiranju preciznog Akcijskog plana s jasno definiranim rokovima za izvođenje sveobuhvatne analize zatečenog stanja u Počitelju, temeljem čega bi se pristupilo kreiranju projekta s konkretnim radovima na lokaciji.

Nakon razmjene stavova i ideja zaključeno je da nekoliko definiranih aktivnosti treba izvršiti do kraja trećeg mjeseca, nakon čega bi rezultati bili prezentirani na narednom sastanku koji će ponovno biti upriličen u prostorijama Federalnog ministarstva kulture i športa. Na narednom sastanku gradonačelnik Vidić će prezentirati aktivnosti koje se odnose na deponije otpada, a Zavod za zaštitu spomenika rezultate izvršene analize povijesnog gradskog područja Počitelj.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)