Čemu služi Hrvatski narodni sabor i odgovara li i strancima ovakav „kontrolirani kaos“?

Vrijeme:2 min, 17 sec

 

Reagirajući na članak u kojem su prenesene izjave i ocjene Ilije Cvitanovića, predsjednika HDZ 1990 i zastupnika u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH o izbornom zakonu i budućnosti države BiH, pratitelj objava Hrvatskog neba na jednoj od stranica na Facebooku Mile Kovač iznio je svoju ocjenu i usporedbu stanja i stranačkih politika u BiH i RH. Ona jezgrovito prikazuje njegovo viđenje temeljnih političkih odnosa i njihovih uzroka. Pita se zašto su neke stvari takve kakve jesu, a neke nisu takve kakve nisu, kakvu igru igraju političari, čemu služi Hrvatski narodni sabor i odgovara li međunarodnoj zajednici ovakav „kontrolirani kaos“ u daytonskoj državi BiH. Prenosimo njegov kratak osvrt kao poticaj za daljnje razmišljanje.

Ilija Cvitanović: “Duboka država želi iseliti i asimilirati Hrvate”

Pupovac izvlači koristi u Hrvatskoj, rezultati su vidljivi; u BiH je broj Hrvata prepolovljen

Obični hrvatski čovjek i narod u cjelini u obje države (RH & BiH) ispašta zbog bezosjećajnih, korumpiranih i anacionalnih političkih predstavnika svoga naroda.

Iako u Republici Hrvatskoj Pupovac “nije naklonjen” državi u kojoj živi, treba biti realan pa kazati: U vlasti je zahvaljujući Plenkiju i on se time maksimalno koristi. Rezultati su vidljivi.

Isto tako u BiH, stanje s hrvatskim korpusom jest poražavajuće. Broj Hrvata je prepolovljen. Iz entiteta Republika Srpska pretjerano je ili pobjeglo cca 230-240 tisuća Hrvata. Jesu li ikad hrvatski dužnosnici u Zagrebu ili u BiH postavili to pitanje?

Čemu/komu služi Hrvatski narodni sabor?

Je li ikad javno postavio to pitanje Dragan Čović svom “pajdašu” Mioloradu Dodiku, je li se ikad postavljalo pitanje zašto su u većinskim hrvatskim područjima gradovi i sela napola prazni. Je li HNS (Hrvatski narodni sabor), koji je vrlo kvalitetno zamišljen, opravdao svoju svrhu ili služi samo kao “smokvin list” jednoj stranci i jednom čovjeku?

Ovo što rade bošnjački predstavnici Hrvatima (zbog svoje brojnosti/nametanje “građanskog modela”) jest nedopustivo (nametanje i preglasavanje), ali isto tako održavaju i daju argument Čoviću da stalno igra na kartu “Izborni zakon”.

Na koju kartu tko igra?

Na koju kartu bi igrao da se Bošnjaci slučajno slože s hrvatskim prijedlogom ?

Kad je u pitanju Ilija Cvitanović, on je “zasjao” na proteklim izborima “sjajnim govorom” u Širokom Brijegu, a nakon toga sve se rastopi kao gruda snijega, zašto?, … možete sami zamisliti.

Je li vam ovaj danas njegov govor uvjerljiv?

Jedino međunarodna zajednica može i treba riješiti ovaj „čvor“ – ili i strancima odgovara ovakav “kontrolirani kaos”

Zato, zbog nakaradne daytonske “luđačke košulje” koja je “navučena” BiH jedino međunarodna zajednica može i treba riješiti ovaj “čvor”, koji se nikad neće raspetljati sa domaćim vlastodršcima, ili strancima odgovara ovakav “kontrolirani kaos”.

Povezano:

PHB Priopćaj br. 4: Izjava o Bosni i Hercegovini uoči izbora u njoj

 

FB/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)