SARAJEVO/Zamjenik Galić sa članovima izaslanstva Zapovjedništva Vojske SAD za Europu i Ureda ministra obrane SAD

Vrijeme:1 min, 27 sec

 

Zamjenik ministra obrane BiH Slaven Galić zajedno sa drugim članovima izaslanstva MO BiH, ugostio je 20. veljače 2024. godine izaslanstvo Zapovjedništva Vojske Sjedinjenih Američkih Država za Europu (USEUCOM) i Ureda ministra obrane SAD (OSD), predvođeno brigadnim generalom Chrisom McKinneyom i direktorom za europsku politiku, Središnju i Južnu Europu (OSD) Altonom Bulandom.

Galić se zahvalio na širokom spektru pomoći koju SAD upućuju BiH. „Drago mi je što se briga o Oružanim snagama BiH nastavlja i do danas. Važno nam je nazočnost Vojske SAD-a u BiH, jer je suradnja s SAD-om jako važna za našu zemlju, a sudjelovanje vaših vojnika na vježbama ima i politički i praktični karakter,“ rekao je Galić.

Brigadni general McKinney prenio je pozdrave ministra obrane SAD-a Lojda Ostina i njegovog zamjenika. „Smatrali smo da nam je BiH prva zemlja koja treba biti prioritet našeg posjeta. SAD pomno prate sigurnosno okruženje u BiH. Ostajemo predani svim narodima u BiH i poštovanju Daytonskog mirovnog sporazuma,“ poručio je McKinney. Također je pozdravio sve napore koje BiH ulaže u očuvanje mira i stabilnosti u BiH. Obećao je potporu Oružanim snagama BiH u opremanju i obuci, te bh. putu ka europskim i euroatlantskim integracijama. Također je izrazio nadu za nastavkom zajedničkih vježbi, suradnje na programima Vojske SAD-a i OS BiH (Mil to Mil), uspješne suradnje s Nacionalnom gardom Maryland i USEUCOM-om.

Direktor za europsku politiku, Središnju i Južnu Europu (OSD) gospodin Alton Buland je naglasio da SAD podržavaju sve reforme koje su do sada učinjene u BiH. Naglasio je da, pored svih sukoba u svijetu, SAD podržavaju održivost rada bh. institucija i da su SAD posvećene jedinstvenoj Bosni i Hercegovini i jedinstvenim Oružanim snagama BiH te također obećao nastavak potpore.
Autor:Zoran Krešić
večernji.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)