Policija nije dala dozvolu za komemorativnu šetnju antifašista u Mostaru

Vrijeme:51 sec

 

Udruženje antifašista i boraca NOR-a (UABNOR) Mostar obavijestilo je medije u petak da im je policija u Mostaru usmeno priopćila da “ne dozvoljava mirnu komemorativnu šetnju antifašista do Partizanskog spomen groblja”.

Ta informacija neslužbeno je potvrđena Feni iz izvora bliskih policiji jer je, kako se navodi, zbog više organiziranih događaja te iz sigurnosnog aspekta neizvedivo provesti i osigurati događaj.

Iz UABNOR-a Mostar su naveli da ne prihvaćaju obrazloženje ”iz sigurnosnih razloga, a zbog održavanja nogometne utakmice Zrinjski -Slavija” jer je u isto vrijeme dozvoljena šetnja Mostarskih mažoretkinja, Hrvatske glazbe Mostar i djece iz vrtića.

”Ako u taj kontekst stavimo i činjenicu da se ovih dana navršava 20 mjeseci od terorističkog čina izvršenog na Nacionalni spomenik BiH – Partizansko spomen groblje, a da je istraga još u tijeku i da nema rezultata, onda se ne možemo ne zapitati: Na bazi kojih ste pokazatelja, ako se ne radi o političkoj odluci, zaključili da je odavanje počasti na groblju mogući sigurnosni problem,” zaključeno je u priopćenju UABNOR-a.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)