Privedeni napadači na molitelje/Izgleda da su strani državljani izazvali nerede u Zagrebu

Vrijeme:49 sec

 

Policijska uprava zagrebačka oglasila se o incidentu koji su izazvali prosvjednici na molitvi krunice u Zagrebu. Priopćili su da su zbog ignoriranja policijskih naredbi uhićeni Austrijanac i Francuz.

Na Trgu bana Josipa Jelačića i ove se subote molila krunica, a ometali su je prosvjednici. Jedan dio prosvjednika ušao je unutar prostora predviđenog za molitvu te su ležanjem i hodanjem ometali molitelje.

Na kraju molitve došlo je do incidenta i naguravanja zbog čega su policajci u civilu priveli dva prosvjednika. Policija je priopćila da se radi o stranim državljanima.

“U subotu, 3. veljače u jutarnjim satima na Trgu bana Josipa Jelačića, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke uporabili su sredstva prisile nad dvojicom muškaraca stranih državljana (Francuska i Austrija) koji su pružali aktivan otpor”, priopćili su.

 

Prosvjednike se još prije početka molitve zamolilo da napuste prostor za molitvu, ali nisu željeli. Među prosvjednicima koji su zauzeli prostor za molitelje bilo je i muškaraca i žena koji su imali prekrivena lica.

 

otvoreno.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)