Počinje Davis Cup/Novi izbornik objasnio zašto na popisu nema našeg najbolje rangiranog igrača

Vrijeme:2 min, 28 sec

 

Prvi izazov za Hrvatsku bit će reprezentacija Belgije.

Za vikend počinje i borba najboljih teniskih reprezentacija svijeta u pohodu na novi Davis Cup. Prvi izazov za Hrvatsku bit će reprezentacija Belgije. Dvoboj u Varaždinu obilježava povratak Marina Čilića, kao i debi novog izbornika.

U reprezentaciji ga nije bilo od polufinala s Australcima u studenom 2022. Hrvatska je tada u dramatičnom meču zaustavljena korak do novog finala, a Marin Čilić lani je zaustavljen u pokušaju povratka na teniske terene. Planirana pauza od nekoliko mjeseci pretvorila se u cjelogodišnju kalvariju. I zato lideru hrvatske reprezentacije toliko znači što je ponovno u krugu reprezentacije.

“Stvarno smo presretni što smo ponovno tu, pogotovo jer imamo ponovno priliku igrati Davis Cup u Hrvatskoj i nadamo se da ćemo moći pokazati super tenis i da ćemo doći do pobjede. Bitne, jako bitne pobjede za nas”, rekao je Marin Čilić.

Pobjede koja bi nas odvela među 16 najboljih reprezentacija svijeta. Iako je po renkingu tek treći hrvatski reket u Varaždinu, iza Ajdukovića i Serdarušića, jasno je da je Čilić prvo ime. Premda  je u Hong Kongu i Melbourneu gubio u prvim kolima, zadovoljan je igračkim i fizičkim stanjem.

“Imao sam tešku godinu prošlu, najizazovniju dosad s obzirom na ozljedu, sad sam dosta pozitivan i ovo će biti sigurno sezona povratka i nadam se da će to ići sve u dobrom smjeru.”

Susret s Belgijom bit će i debi novog izbornika Velimira Zovka. Na raspolaganju nema dvojicu najbolje rangiranih, Ćorića i Goju. Dok se Gojo ozlijedio nakon objave popisa, Ćorića na prvotnom popisu nije ni bilo. Koji je razlog?

“I zdravstveno i igrački još se ne osjeća pravi. Zamolio me da ga izostavim iz sastava, iz toga razloga. Ali se stavlja ubuduće, znači nije on da je nešto protiv ili da nije htio igrati za reprezentaciju”, kaže izbornik Velimir Zovko.

Za ovu akciju Zovko nema ni Dina Prižmića, kojeg na prvotni popis nije uvrstio, a 18-godišnji Splićanin iz Melbournea se vratio s manjom ozljedom zbog koje mora pauzirati. Singl će uz Čilića tako igrati Duje Ajduković, koji se u deset mjeseci digao s 525. do 125. mjesta na svijetu.

“Dobra je forma, bitno je što sam prošli tjedan igrao u uvjetima koji su relativno slični ovima ovdje. Bilo je dosta gustih mečeva, što je isto bitno, tako da sam u dobrom ritmu apsolutno”, kaže Duje Ajduković.

Ajdukovićev vršnjak Jannik Sinner u Melbourneu je osvojio prvi Grand Slam, a čovjek koji zna kakav je osjećaj osvojiti jedan od najvećih turnira oduševljen je mladim Talijanom.

“Zbilja nevjerojatno kakav je imao uzlet posljednjih 12 mjeseci, to je fantastično. Možda u usporedbi s Alcarazom kad je napravio trijumf na US Openu i fantastično što ćemo imati njega i još jednog takvog igrača koji igra ofenzivno, mislim da će to biti fantastično za tenis”, smatra Čilić.

Kao što je za mlade Varaždince fantastično bilo družiti se s našim reprezentativcima na večerašnjem Kid’s Dayu. Neka i za vikend ispune dvoranu.

 

gol.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)