Upucan bivši član Trumpove administracije, u komi je

Vrijeme:1 min, 33 sec

 

Član administracije bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa u kritičnom je stanju nakon što je upucan u Washington D.C.-u tijekom pokušaja krađe automobila, priopćila je njegova obitelj. Fox News piše kako je Mike Gill napadnut u ponedjeljak oko 17:45 sati.

Osumnjičenik je navodno ušao u Gillov auto, upucao ga i pobjegao. Iz policije su naveli kako je pokušaj krađe Gillovog automobila bio samo jedan u nizu sličnih incidenata koji su se iste večeri dogodili u američkoj prijestolnici i njenom predgrađu.

Gill je bio prva žrtva osumnjičenikovog pohoda, prema Erici Richardson, glasnogovornici njegove obitelji. Ona je za Daily Beast potvrdila kako je Gill u bolnici. Glasnogovornik policije D.C.-a kazao je lokalnoj stanici WTOP da je Gill u “kritičnom stanju”.

U policijskom priopćenju se spominje kako je osoba zadobila ozljede “opasne po život”, ali se ne navodi identitet žrtve. Gill je od 2016. do 2019. bio šef osoblja J. Christophera Giancarla, tadašnjeg predsjednika Američke komisije za trgovinu ročnicama robe.

Gill je napadnut u svom vozilu dok je čekao suprugu ispred njenog radnog mjesta. Svjedokinja Yolanda Douglas kazala je za The Washington Post da je vidjela žrtvu ispruženu na pločniku u lokvi vlastite krvi, s jednom nogom još uvijek u automobilu.

Dodala je kako je žena istrčala iz obližnje zgrade, vičući: “O moj Bože, to je moj muž.” Prisjetila se kako je spomenuta žena zgrabila žrtvinu ruku i pitala ga što se dogodilo, ali joj on nije odgovorio. Douglas je napomenula kako je zajedno sa žrtvinom suprugom i još jednim slučajnim prolaznikom pokušala zaustaviti Gillovo krvarenje dok su čekali dolazak hitne pomoći.

Osumnjičenik je pješice napustio mjesto pucnjave i vjeruje se da je počinio najmanje tri uspješne krađe automobila. Tijekom svog pohoda ubio je 35-godišnjeg Alberta Vasqueza. Otvorio je vatru i na dva policijska vozila, prije nego što su ga policajci ustrijelili i ubili.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)